Belgija savladana u laganom ritmu 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Srbije završili su takmičenje D u grupi Evropskog prvenstva ubedljivom pobedom, u Instanbulu je savldana i Belgija i to rezultatom 74:54 (18:13, 24:12, 14:11, 18:18).

To znači da će „Orlovi“ sigurno biti prvi u grupi ako Letonija večeras pobedi Tursku i da će Đorđevićevim izabranicima rival u osmini finala biti reprezentacija Mađarske.

Do nove pobede u D grupi, srebrni sa prošlih Olimpijskih igara su došli veoma lako, nakon prve četvrtine usledilo je pet vezanih poena Lekomba, a onda, nakon tajm-auta Saše Đorđevića, furiozna serija 19:0 favorita na ovom susretu, pa je pred kraj poluvremena bilo jasno da jedino aktuelno pitanje sa kolikom će tačno razlikom Srbija trijumfovati u današnjem susretu.

Pred kraj poluvremena Belgijanci su povezali nekoliko dobrih napada, ali su treću deonicu otvorili „praznim hodom“ u dužini od čak 5 minuta i 20 sekundi, što je bilo dovoljno za još jednu seriju i maksimalnih +22 u jednom trenu.

Tada je selektor Srbije rešio da odmori glavne igrače među kojima su se najviše isticali Boban Marjanović i Bogdan Bogdanović, i da šansu pruži onima koji su manje igrali, pa se može reći da reprezentativci Srbije u nokaut fazu ulaze odmorni.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Marjanović i Bogdanović sa 22, odnosno 12 poena, dok su u poraženom sastavu bolji od ostalih bili Lekont sa 12 i Ervel sa 10 poena.

Đorđević je rekao danas da je zadovoljan grupnom fazom Evropskog prvenstva i da ga raduje rast forme.

„Pozitivna je ocena. Pokazali smo dobro lice, veliku želju i borbenost. Ovo je pravi duh reprezentacije Srbije i to me raduje. Svaka utakmica je pokazala da forma raste“, rekao je Đordjević novinarima posle utakmice u Istanbulu.

Selektor je kazao da misli da je protiv Belgije bila „najbolja odbrana do sada“.

„Jako dobra odbrana, 40 minuta dobrog intenziteta, što se videlo na terenu. Igrači pričaju među sobom, to me veoma raduje. Veoma su koncentrisani“, kazao je Đorđević.

Pohvalio je Bogdana Bogdanovića, koji je igrao plejmejkera i zabeležio devet asistencija.

„Dobro je da Bogdan ima i tu ulogu. Na početku se nepotrebno opteretio koševima. On je polivalentan igrač i može da napravi devet asistencija, što nam mnogo znači. Fokusiran je na igru, ne samo svoju“, zaklučio je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari