Ben doneo bod lideru 1Foto: STARSPORT

Inđija je u 23. kolu Superlige uspela da iznenadi Crvenu zvezdu i „otkine“ joj bod – 1:1 (1:0).

Vojvođanski klub se tako revanširao crveno-belima za jesenji poraz na „Rajku Mitiću“ (1:2) kome je tada kumovala gruba sudijska greška kada je sviran penal nad Vukanovićem iako je faul bio van kaznenog prostora.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković je ozbiljno promešao karte, naročito u odbrani u kojoj je od prvog minuta dao šansu Pankovu i Babiću, dok je u napadu odlučio da isproba Vukanovića, verovatno nezadovoljan partijom Pavkova u prošlom kolu protiv Vojvodina.

Crveno-beli su u prvih pola sata utakmice imali terensku inicijativu, ali nisu uspevali da stvore pravu priliku.

Glavni problem bilo je odsustvo plejmejkera, te su igru uglavnom kreirali krilni igrači Ben i Gavrić. Šok za navijače i trenera Zvezde usledio je u 38. minutu kada je Ognjen Krasić doveo Inđiju u vođstvo (1:0). Pankov je sprečavajući napad domaćih loše ispucao loptu i dao je protivniku pravo u noge, što je bio poklon koji nije ispušten. Zbunjeni igrači crveno-belih do poluvremena nisu uspeli da ozbiljnije napadnu, pa su na pauzu otišli s golom minusa.

Stanković je umesto Vulića i Gavrića na startu drugog dela uveo Garsiju i Pavkova želeći da ozbiljnije napadne protivnika.

Međutim, uprkos pritisku koji je trpela, Inđija je u 60. minutu umalo došla do drugog gola, ali se Borjan isprečio ispred Bastajića koji nije umeo da se snađe u prilici za pogodak. Uspela je Zvezda sve više da steže obruč oko domaćina, ali prava šansa za izjednačenje nikako nije dolazila.

Rezervisti koji su ušli u drugom poluvremenu praktično ništa specijalno nisu uspeli da unesu u igru beogradskog tima, dok se domaćin branio spretno i srećno. I taman kada je delovalo da je senzacija na pomolu i da favorit neće uspeti da nadigra kandidata za ispadanje, Zvezda je uspela da iz kontre stvori priliku i izjednači (1:1). Gobeljić je odlično prošao po desnoj strani i sjajno centrirao Benu koji je sa peterca lako pogodio mrežu vojvođanske ekipe. Imao je šampion Srbije u poslednjih pet minuta čak i igrača više pošto je Čermelj dobio drugi žuti karton, ali pravu priliku za drugi gol naprosto nije uspeo da stvori.

Navijači postrojavali ekipu

Navijači Partizana banuli su u klupski sportski centar, prekinuli trening i tako ljuti i bitni očitali bukvicu stručnom štabu i igračima. Još su se pohvalili time na društvenim mrežama, sa sve fotkom NN osoba slikanih sa leđa i ekipe, kako u stavu mirno sluša pretnje urolane u oblandu tzv. podrške pred važne mečeve sa Proleterom (sinoć) i večitim derbijem (1. marta). Jer, sila boga ne moli, a tzv. vođama „grobara“ i njihovim vojnicima se odavno previše toga može u klubu iz Humske. Kao „delijama“ u Zvezdi.

Uprava kluba nije našla za shodno da objasni ko je dozvolio ili se nije isprečio ulasku nepozvanih gostiju, čija je kritika u redu samo ako se završi na zvižducima, transparentima prozivki i bojkotu mečeva, pošto svako ko da pare za kartu ima pravo da kaže šta misli o onome što gleda na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari