Benzema het-trikom izbacio razmažene Parižane 1EPA-EFE/Juanjo Martin

Sa dva gola u samo tri minuta Karim Benzema je nokautirao Pari Sen Žermen u Parizu i Real pogurao u četvrtfinale Lige šampiona (3:1).

U 76. je iskoristio fenomenalnu asistenciju Luke Modrića, a dva minuta kasnije neverovatan kiks Markinjosa koji mu je „asistirao“. Tako je kompletirao het-trik i nadoknadio prednost Parižana iz prvog meča.

Veoma čudnu utakmicu odigrali su Real i PSŽ, gosti su došli u Madrid sa minimalnom prednošću, kompletni sa svojim ubitačnim trilingom Nejmar-Mesi- Mbape. I prvo poluvreme izgledalo je kako se i predviđalo, Real je bio obazriv ali je ipak imao neku terensku nadmoć, dok su gosti svoju šansu očekivali iz kontranapada.

Prvu ozbiljniju šansu promašio je Mesi u 31. minutu kad je posle kombinacije sa Nejmarom pokušao das prebaci Kurtou, ali je Naćo izbio loptu ispred prazne mreže. Ubrzo potom poništen je gol Mbapea zato što je asistent Nuno Mendeš bio u malom ofsajdu. Istom igraču je zbog ofsajda opravdano poništen i pogodak u 54. minutu.

Kao i u prvoj utakmici, Mbape je ponovo bio nezadrživ za Madriđane. U 39. minutu Nejmar je pasom izbacio Mbapea na protivničku polovinu, ovaj je ponovo demonstrirao svoju brzinu i rutinski poentirao. Izgledalo je da sde Realu ponavlja scenario iz Pariza i da u nastavku opet može biti kažnjena još otvorenija igra.

A onda su Parižani bukvalno sami sebe upropastili, srljajući iz greške u grešku. Vreme je neumitno prolazilo a onda je golman Donaruma u 61. minutu napravio početničku grešku i izgubio loptu u svom kaznenom prostoru usled pritiska Benzeme, a u nastavku je upravo Benzema na asistenciju Vinisijusa doneo 1:1.

Vielo se da su gosti u šoku, vrlo brzo potom Vinisijus je loptu oiz odlične prilike poslao preko prečke, a onda je za Parižane nastupila „zona sumraka“. I „drim tim“ je tako takmičenje ove sezone završio već u osmini finala, što je veliko razočarenje za takvu investiciju.

Mančester siti i Sporting odigrali su očekivano dosadnu utakmicu (0:0), posle 5:0 za ekipu Pepa Gvardiole na gostovanju u Lisabonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari