Nikodijević: Beograd spreman za "Fajnal for" 1Foto: Grad Beograd

Beograd je u potpunosti spreman za organizaciju „Fajnal fora“ Evrolige i sigurno je da navijače i ljubitelje košarke od 27. do 29. maja u Beogradu očekuje pravi spektakl, rekao je danas predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

On je za TV Prva istakao da Beograd ima iskustvo od pre četiri godine i potpuno spremnu i opremljenu Štark arenu, a „Fajnal for“ će biti velika prilika za dodatnu promociju Beograda, prenosi Beoinfo.

Nikodijević je podsetio da je Beograd 2018. godine prvi put bio domaćin „Fajnal fora“ Evrolige u košarci, za koji se pripremao nekoliko godina, zbog čega je grad dobio priznanje Evrolige za najbolje organizovani završni turnir.

„Već tada smo odlučili da se ponovo kandidujemo, jer je u pitanju zaista odlična promocija našeg grada, veliki broj navijača i turista i veoma lepa slika je tada poslata iz Beograda“, kazao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, ovogodišnja organizacija turnira je specifična, budući da je tek pre dva meseca postalo verovatno da Berlin neće dozvoliti odigravanje utakmica sa publikom zbog pandemije.

„U ovom trenutku nemamo sigurnu listu učesnika, ali kako stvari stoje najizvesnije je da će se na finalnom turniru naći Real Madrid i Barselona, a kada ta dva kluba negde igraju, bilo koji sport da je u pitanju, jasno je da gledaoce očekuje spektakl“, naglasio je Nikodijević.

U organizaciji Fanjal fora uključeni su Željko Obradović, Božidar Maljković i Anđelija Arbutina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari