Beogradski maraton: Od "atrakcije" svi peru ruke

Nosilac nekad gradskog brenda sada je privatno preduzeće koje je zbog dugova ispalo iz kalendara EA. Maraton zvanično finansira samo MOS, uloga Grada je nejasna, kao i Atletskog saveza. Dugovi su dospeli, za potraživanja su navodno na sudu
Van kalendara i podrške Evropske atletike

Ostavite komentar


  1. Za predpostaviti je da će se pojaviti svemogući,te na vanrednoj konferenciji za sve medije,još jednom pokazati kako je bez njega nemoguće živeti!

  2. Taman pred izbore kao kec na jedanaest dobrodosao problem sa maratono. Naravno resice ga uz veliku medijsku pompu ali dzaba kada nemaju licencu. Ali nije mi jasno da bas sve sto dotaknu moraju da uniste 25 godina je funkcionisao kako treba i sada je u dugovima. Zar i maraton moze da se pljacka i izvlaci se novac? I te kako.

  3. da li će biti obeštećen i MUP Srbije…na Maratonu 2013. u obezbedjivanju trase bilo je više policije nego publike,a na čelu učesnika ,parada vozila MUPa sa svim rodovima…Sve u svemu,ovaj piramidalni Maraton treba finansirati iz budžeta???

  4. Sve zivo su opljackali pa i maraton. Kad su mogli da udare reket na penzije-imovinu penzionera ova njihiva pljacka me uopste ne cudi.

  5. pre nekoliko godina, kada je preko noci ova manifestacija presla u privatne ruke sa nejasnom vlasnickom strukturom, skandal u najavi je zabasuren preko noci.
    Koliko me secanje sluzi, 2002.godine pojavljuje se u ““organizaciji““ maratona, nekakva firma po imenu Beogradski maraton d. o. o.
    Tada pocinje otimacina para, tunelisanje i pranje novca.
    Naravno, u z svesrdnu pomoc Skupstine grada.
    Pare su masovno prane a tzv sponzori su bile ““eminentne““ firme sa, kako se kaze, ““socijalnom odgovornoscu““ (Stark, Delta, Inteza), ko bi se setio svih muljatora koje su podrzavale sve vlade od tada do danas.
    Ovaj, (trenutno) poslednji u nizu skandala, samo potvrdjuje sve gore navedeno. Firma je imala zastitu grada i drzave (kao Zvezda i Partizan), dok nije doslo vreme za preraspodelu para; idu izbori, trebace para za sns kompracikose i ostale podguzne muve ….
    Zavrsice se kao i svaka tragicna farsa u ovom drustvenom mulju: svi ce izgravati Pontija Pilata, izmislice mozda neki novi zid ili ckvu na tockovima i maraton ce pasti u zaborav….
    Narod koji ne pamti nista, osudjen je na nestajanje

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.