Bez energije smo osrednji 1Foto: Alexandre_Schneider.

Najbolji odbojkaši Srbije neslavno su završili odbranu titule u Svetskoj ligi, jer su titulu predali već posle grupne faze Fajnal siksa u Kuritibi, s dva vrlo razočaravajuća izdanja i poraza od Sjedinjenih Američkih Država (1:3) i Francuske (2:3).

– Najveći žal je zbog toga što nisam video ekipu na nivou na koji smo sve navikli i na kojem uvek želim da je gledam. Ne pričam toliko o brojevima koliko o emotivnosti. Mi smo ekipa koja ako ne igra sa svih 100 odsto mogućnosti postaje osrednja. Kada nemamo energiju na terenu, tu neku pozitivnu emociju i ne bodrimo se između sebe onda ulazimo u problem sa objektivno slabijim timovima, igramo egal ili gubimo. Svako se zatvori u svoj ugao, niko ne priča ni sa kim, ćutimo i čekamo da vidimo šta će da se desi… a, to ne može da izađe na dobro – surovo je otvoren i realan u kritici selektor našeg tima Nikola Grbić, nekada i sam veliki odbojkaš.

Vlasnik brojnih medalja sa svih velikih takmičenja ne misli, ipak, da je sve bilo crno na parketu u duelima sa Jenkijima i Trikolorima, pogotovo s ovim drugima, kada su okrenuli tok susreta i izborili neizvesnu završnicu, ali ponavlja šta je glavni uzrok petog mesta na tlu Brazila i u svemu nalazi smisao.

– Momci moraju da uče iz ovakvih iskustava i ja kao trener, takođe. To je proces. Važno je da smo svesni dobrih i loših strana i da nastavimo da se usavršavamo. Nikada ne zaboravljajući koliko je važna energija – smatra on.

A, kako je ona ovog puta izostala o finalistima će odlučivati Brazil i SAD, odnosno Francuska i Kanada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari