Na juče završenom Evropskom prvenstvu u Barseloni, Srbija je imala 12 predstavnika, ali nijedan od njih nije uspeo da se domogne pobedničkog postolja.

Najbolje rezultate ostvarile su Olivera Jevtić i Dragana Tomašević, koje su u svojim disciplinama zauzele šesto mesto na Starom kontinentu. Jevtićeva je maratonsku stazu pretrčala za dva časa, 34 minuta i 56 sekundi, dok je Tomaševićeva bacila disk na daljinu od 60,10 metara.

Ivana Španović plasirala se u finale discipline skok udalj gde je kao najmlađa takmičarka zauzela osmo mesto sa najboljim skokom od 6,60 metara, Iako je ovo bio njen prvi nastup na seniorskom prvenstvu Evrope, mlada Zrenjaninka je bila vidno razočarana jer nije ponovila svoj najbolji rezultat u sezoni. Tatjana Jelača je nastupila u finalu discipline bacanje koplja i takmičenje završila na 12. mestu rezultatom 52,13 metara. Srpska rekorderka u ovoj disciplini najverovatnije bi ostvarila bolji plasman da nekoliko sati pre početka finala nije povredila prst.

Srbija je u desetoboju imala dvojicu predstavnika. Mihail Dudaš je odlično započeo takmičenje, ali ga je povreda omela da se bori za medalju. Dudaš je u jednom trenutku bio čak i treći, ali je pri skoku motkom pao u kutiju i ozbiljnije povredio stopalo, pa je po savetu lekara morao da završi takmičenje posle osme discipline. Fantastičan uspeh postigao je drugi srpski desetobojac Igor Šarčević, koji je zauzeo 9. mesto u konačnom plasmanu.

Asmir Kolašinac je učestvovao u finalu bacanja kugle, ali je ostvario rezultat ispod svojih mogućnosti i zauzeo deveto mesto hicem od 19,77 metara. Milan Jotanović u istoj disciplini nije uspeo da se plasira u finale, dok je Jelena Jotanović zauzela poslednje mesto u kvalifikacijama u trci na 100 metara sa preponama. Marina Munćan je u kvalifikacijama trke na 1.500 metara zauzela tek 11. mesto u svojoj grupi i ostala bez plasmana u finale. Goran Nava je u istoj disciplini uspeo da se plasira u finale gde je zauzeo poslednju 12. poziciju. Predrag Filipović prošao je kroz cilj kao 15. takmičar u hodanju na 50 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari