Crvena zvezda pretrpela je treći uzastopni poraz pošto je u Moskvi od CSKA izgubila najubedljivijom razlikom do sada u Evroligi (102:80).

Tim Dejana Radonjića, koji je u Rusiju otputovao bez povređenih Jovića i Dangubića, morao je da se bori sa raspoloženim rivalom koji je imao odlično šutersko veče.

Prošlogodišnji osvajač Evrolige uspeo je da napravi osetniju prednost već krajem prve četvrtine, tokom koje su imali nestvaran šut za tri- iz osam pokušaja ubacili su sedam trojki a jedino je bio neprecizan Miloš Teodosić u poslednjim sekundama prvog dela utakmice. Na drugoj strani, Zvezda je pronalazila pametna rešenja u napadu i bez obzira na to što je primila 33 koša odigrala dobru deonicu. U nastavku CSKA je malo počeo da izdaje šut za tri pa su se više oslonili na prodore De Koloa, za koga tim Dejana Radonjića nije imao rešenje. U poslednjim minutima crveno-beli su prokockali nekoliko napada što su rivali iskoristili otišavši na pauzu sa rezultatom 58-46.

Crvena zvezda na početku drugog poluvremena uspela je da smanji prednost rivala preko Marka Simonovića koji je vezao sedam poena. Međutim, tandem De Kolo-Kurbanov je veoma brzo uspeo da vratio svom timu prethodnu razliku. U ovom delu meča Crvena zvezda je u potpunosti nadigrana u skoku. Istovremeno, odlična odbrana gostiju u pojedinim trenucima nije imala epilog na semaforu pošto je usledila serija promašaja koja se nastavila i u poslednjoj četvrtini u koju se ušlo rezultatom 77-64. U završnici utakmice niko od igrača Zvezde nije uspevao da poentira – za četiri minuta jedino je Bjelica postigao trojku, dok je CSKA samo nastavio da povećava prednost, i veoma brzo rešio meč.
Kod pobednika najefikasniji je Nando de Kolo sa 25 poena (8/10 za dva, 2/3 za tri), šest asistencija, četiri skoka, uz sedam izgubljenih lopti, dok se kod gostiju najviše istakao Luka Mitrović sa 16 poena (5/7 za dva, 1/3 za tri), devet asistencija i tri krađe.

Posle ovog kola uslediće pauza u Evroligi, zbog takmičenja u kupovima, a Zvezdu naredna dva veoma važna susreta očekuju kod kuće protiv Galatasaraja (23. februar), i sedam dana kasnije protiv Bamberga.


Radonjić i Itudis: CSKA odigrao bolje

Treneri Crvene zvezde i CSKA, Dejan Radonjić i Dimitri Itudis, složili su se nakon utakmice da je domaćin bio bolji tim u Moskvi sinoć. „CKA je igrao veoma dobro, bio je odličan i u odbrani i u napadu. Od početka je bio sjajan ofanzivno, u prvoj četvrtini su dali sedam trojki iz sedam pokušaja do samog finiša. Bili su čvrsti, kontrolisali su utakmicu i u drugom delu. Mi smo bili solidni u napadu, ali CSKA je najbolji tim u Evroligi“, naglasio je Radonjić. Na drugoj strani Itudis je konstatovao da je njegov tim zasluženo pobedio. „Istina, imali smo puno izgubljenih lopti, ali smo s druge strane igrali dobru odbranu bez obzira na 80 primljenih poena. Takođe, nismo dobro čitali neke situacije, ali 27 asistencija govori kako smo odreagovali na te greške“, kazao je Itudis.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari