Bežanija iz Fed tima 1Foto: FreeImages

Došli su sumorni dani za ženski tenis u Srbiji.

Ne tako davno naša zemlja imala je jednu od najboljih teniskih reprezentacija na svetu, sa bivšim br 1 na WTA listi Jelenom Janković i Anom Ivanović, a danas i ono premalo njihovih naslednica kadrih za iole zapaženije rezultate na jakim turnirima neće ili ne može da igra za Fed kup tim svoje države. Zato će nas na turniru Talinu, od danas do subote, predstavljati samo tri (pre)mlade takmičarke, na čija leđa će silom prilika pasti sav teret predstojećih mečeva.

Selektorka Tatjana Ječmenica Jevtić imala je drugačije zamisli i pozvala dovoljno devojaka za kompletan tim, ali u Estoniju je odvela samo Dejanu Radanović (264. igračica na WTA listi), Olgu Danilović (304) i Bojanu Marinković (573). Zato što je Ivana Jorović zbog povrede otkazala poziv, naknadno ponuđena mesta u ekipi nisu prihvatile Natalija Kostić i Bojana Jovanovski, dok su je najbolje kotirana srpska „reketašica“ Aleksandra Krunić (47), projektovana za sing duele, i dubl igračica Nina Stojanović obavestile da u tom periodu imaju neka preča posla.

Raspoloživi trio imaće težak zadatak da izbori plasman u plej-of za popunu Svetske grupe B 2019. godine, iz grupe A gde će im rivali biti Bugarska i Gruzija, i još teži posao u eventualnom mini plej-of sa pobednikom D grupe (Poljska, Turska, Austrija, Litvanija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari