Bibras Natho: Znao sam da će Barak Bahar otići iz Crvene zvezde 1foto:Starsport

Izraelski stručnjak napustio je kormilo Crvene zvezde nakon poraza u poslednjem večitom drebiju (2:1).

Imali su u Ljutice Bogdana velike planove sa izraelskim stručnjakom, zbog kojih su sa njim i potpisali bogat trogodišnji ugovor (što bi mogao da bude i predmet sudskog spora).

Ipak, kako rezultati i igra nisu bili u skladu sa postavljenim ciljevima, nakon poraza od Partizana u poslednjem meču jesenjeg dela prvenstva, došlo je do rastanka dve strane.

S obzirom na to da su zemljaci, a uprkos tome što su bili na suprotnim stranama Topčiderskog brda, Bibras Natho bio je upoznat sa ambijetnom u kojem je radio Bahar.

Zvezda će na proleće morati da juri zaostatak u odnosu na Partizan (bod razlike) a kapiten crno-belih, otkrio je u razgovoru za Sportski žurnal, da mu je posle večitog derbija bilo jasno da će Bahar napustiti Crvenu zvezdu.

– Razgovarali smo nakratko posle naše pobede u derbiju. Tad sam osetio iz njegovog stava i govora da će se rastati sa Zvezdom. Ubeđen sam da će uskoro imati novi klub.

Natho smatra da je razlika u mentalitetu sputala Bahara da ostavri uspeh sa Crvenom zvezdom.

– Znam Bahara odranije. Odličan je trener. Bilo mu je teško da uspe ovde, jer je njegov mentalitet drugačiji. Bahar je hteo jedno, Zvezda drugo i nisu uspeli zajedno.

Dokazani fudbaler veznog reda uopšte nije bio zadovoljan uslovima u kojima su crno-beli obavili zimski deo priprema na Kipru.

– Bitno je da smo ispunili zadatke trenera Duljaja. Adaptirali smo se na sve njegove zahteve. Propustil smo jedan meč zbog nevremena, ali zadovljan sam urađenim na Kipru i nadam se da spremni dočekujemo nastavak sezone.

U odnosu na prethodne godine, kada je tvrdio da Partizan nema šanse da se domogne titule, Natho je od početka tekuće takmičarske godine „promenio ploču“.

– To što sam govorio ranije je bilo prilično jednostavno: za rivala smo imali tim koji tri godine nije izgubio utakmicu. To je fakat, ne možete protiv toga. Ove sezone Zvezda je poražena nekoliko puta, što je dokaz da je liga mnogo takmičarskija. Postoji balans između timova, svako svakog može da pobedi. U ovom prvenstvu nije bilo mnogo utakmica sa krajnjim ishodom od 5:0 ili 6:0, već na gol razlike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari