Bilbao domaćin Fajnal-fora Lige šampiona 1

FIBA je danas obznanila da će Bilbao biti domaćin Fajnal-fora Lige šampiona od 6. do 8. maja.

Predstojeći Fajnal for biće prvi u istoriji Lige šampiona na kome neće učestvovati klub iz grada domaćina. Osmina finala koja je počela 25. januara biće završena 23. marta 2022. godine.

Žreb će odrediti četvrtfinale koje će se igrati tokom aprila. Polufinale će biti odigrano 6. maja, a utakmica za treće mesto i finale 8. maja.

„Veoma smo uzbuđeni što je Bilbao domaćin Fajnal fora. Zahvalni smo gradu, lokalnim i regionalnim vlastima, Košarkaškoj federaciji FEB i ACB ligi na posvećenosti da nam pomognu da organizujemo ovaj događaj na najbolji i najsigurniji mogući način za sve zainteresovane strane, posebno za igrače i prateće članove svih kvalifikovanih timova. Prepoznali smo žar grada da organizuje ovaj istorijski događaj i radujemo se zajedničkom radu kako bismo organizovali fantastičan turnir“, rekao je Patrik Komninos, izvršni direktor FIBA Lige šampiona.

Gradonačelnik baskijskog grada Huan Mari Aburto veoma je zadovoljan odlukom FIBA.

„Bilbao se još jednom pokazao kao atraktivan grad za velike međunarodne sportske događaje. Nadam se da će i navijači i svi oni koji nas posete moći da uživaju u fantastičnom događaju, a takođe i da iskoriste da upoznaju i otkriju naš grad, gastronomiju, prodavnice i tradiciju“, rekao je Aburto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari