Bitan korak ka Top 16 1Foto: KK BUDUCNOST

Ozbiljan klub kakav bi Partizan trebalo da bude, večerašnji duel sa Valensijom morao bi da shvati kao idealnu priliku za trenutnu ocenu kvaliteta forme i eventualnog krajnjeg dometa igračkog kadra(19.00).

 Crno-beli su, uprkos tome što imaju samo dve pobede u prvih sedam kola, u igri za prolaz u Top 16 fazu, što samo pojačava draž večerašnjeg susreta sa velikanom iz Španije.

Valensija je sa skorom 5-2 faktički obezbedila mesto u narednoj fazi; u odnosu na Evrokup, španski predstavnik u domaćem šampionatu pruža neuporedivo slabije partije, tako da je u ovom trenutku dosta teško proceniti kvalitet tima koji bi prema kadrovskim rešenjima trebalo da se bori za trofeje na oba fronta. Jedan od većih problema Valensije svakako je nešto slabija forma Bojana Dubljevića, izvesno najpouzdanijeg igrača u reketu, godinama unazad. Španci imaju jednu od boljih odbrana u Evrokupu (75,1) i brojna rešenja u napadu, pre svega kada je šut sa distance u pitanju: Rafa Martinez, Joan Sastre, Aron Dornekamp, San Emeterio, Met Tomas. Francuski centar Luis Laberi zadavao je mnogo problema crno-belima u prvom meču: sva trojica snažnih i pokretljivih petica (Vili Tomas, Laberi, Dubljević) sposobni su da rašire igru, pogađaju iz „šort rola“, kao i na niskom postu. Uprkos retkim susretima, Partizan i Valensiju zapravo vezuje dobra saradnja u poslednjih desetak godina.

– Očekuje nas važna, teška, zanimljiva utakmica, protiv kvalitetnog protivnika. Iako se tek drugi put sastajemo, Valensija i mi imamo zajedničku istoriju jer je puno igrača ostavilo dubok trag u oba kluba. Tomašević, Milojević, Perović, Avdalović, Lučić… prema tome, ovaj meč je za oba tima poseban – rekao je Trinkijeri.

Italijanski stručnjak, u aktuelnoj seriji od četiri zahtevna meča (Zenit, Budućnost, Valensija, Crvena zvezda) doživeo je dva poraza u kojima je njegov tim pokazao izvesni igrački napredak. Koncepcijski i idejno, Partizan ima više plodonosnih napada i raznovrsnijih rešenja. Defanzivno, crno-beli još uvek nisu rešili pitanje dominacije u skoku ispod svog obruča, odnosno način na koji gube lopte (direktna korist rivala u kontri). Za Trinkijerija je sigurno ohrabrujuća činjenica da će Rade Zagorac nastupiti na večerašnjem meču, baš kao i nedavno u Podgorici, posle samo par dana nakon operacije nosa.

– Valensija je možda i najbolja ekipa u našoj grupi. Tamo smo odigrali dosta konkurentan meč. Oni dolaze posle teškog poraza u domaćem prvenstvu, i treba očekivati reakciju sa njihove strane, posebno jer su sve ekipe veoma motivisane da igraju u atmosferi kakvu mi imamo u Pioniru. Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo i pripremimo za večerašnji meč. Idemo na pobedu – jasan je Zagorac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari