Bivši plejmejker Partizana spreman za majstoricu: Bili smo odlični u Beogradu, znamo recept za novu pobedu 1Foto: STARSPORT

Sve taktičke zamisli u poslednjem meču Reala i Partizana biće posvećene prolazu na Fajnal-for u Kaunasu. Posle vezanih trijumfa u Beogradu, Madriđani u boljem raspoloženju dočekuju sutrašnju utakmicu (21.00).

Uspeli su košarkaši Reala u onome u čemu niko pre njih nije; posle dva izgubljena meča u plej-ofu Evrolige, i to u Madridu, vratili su se iz, činilo se, šah-mat pozicije i sa dva ribrejka došli u poziciju da sutra u prestonici Španije ipak obezbede plasman na Fajnal-for Evrolige.

Psihološki gledano, puleni Ćusa Matea u boljem raspoloženju dočekuju majstoricu, u kojoj neće imati pomoć Geršona Jabuselea i Gabrijela Deka, dvojice izuzetno bitnih igrača na mestima četvorke i niskog krila.

Najdžel Vilijams-Gos, kao neko ko je već igrao u Partizanu, a pritom se nametnuo stručnom štabu Reala veoma dobrim partijama u Beogradu, sigurno će biti jedan od važnijih aduta „kraljevskog kluba“.

– Uzbuđeni smo zbog pete utakmice, odradili smo strašan posao u Beogradu, dobili dve utakmice. Drago nam je što smo se vratili i radujemo se sutrašnjoj utakmici – istakao je američki plejmejker.

Vilijams-Gos je u trećoj utakmici bio meč-viner, s obzirom na to da je učinak od 22 poena ukrasio i pobedonosnom trojkom.

– Samopouzdanje je na visokom nivou. Bili smo uvereni i pre treće i četvrte utakmice da možemo do pobeda, a verujemo da možemo do pobede i sutra. Moramo da odradimo prave stvari i tako ćemo imati dobru šansu.

Upoređujući utakmice u seriji, Ćus Mateo je istakao da su njegovi puleni najlošiji pristup, u mentalnom smislu, imali pred drugu utakmicu, u kojoj su silno želeli da se revanširaju crno-belima za uvodni poraz i u tome su sagoreli.

Jasno je i nekadašnjem košarkašu Partizana da u datom kontekstu sutra ne bi smeli da naprave slične greške, odnosno da će staloženost i pribranost svih 40 minuta biti možda i ključan faktor.

– Moramo da ostanemo staloženi. Utakmica će biti visokog intenziteta, možda bude oscilacija, ali moramo da budem pribrani i održimo fokus kompletnih 40 minuta.

Madriđani su složni u konstataciji da je majstorica meč sezone za španskog velikana.

– Bez dileme, na pobedu smo od Fajnal-fora. Sjajna prilika i jedva čekamo da istrčimo na teren. Nadamo se odličnoj poseti i punoj dvorani, da nas navijači poguraju ka pobedi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari