Svetislav Pešić tvrdi da crno-beli imaju veliku šansu da se plasiraju na Fajnal-for u Kaunasu: Partizan bolji, a Real „namazaniji“ 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da Partizan ima velike šanse da trijumfuje u petoj utakmici plej-of serije Evrolige protiv Reala u Madridu (sreda, 21.00).

On je dodao da dobro poznaje Madriđane i istakao da je to tim sastavljen od igrača koji su na zalasku karijere, ali koji imaju ogromno znanje i iskustvo,

– Bolje poznajem Real nego Partizan, jer sam nedavno bio trener Barselone. Rekao sam da je dobro što Partizan igra protiv Reala za mesto na finalni turnir, jer se mnogo toga dešavalo u Madridu u protekle dve, tri godine. Real je stara ekipa, ali ima ogromno znanje i iskustvo. Uprkos navedenom, teško je pobediti Real u Madridu, ali je Partizan uspeo dva puta. To nije posledica srećnih okolnosti, nego rada – izjavio je Pešić za Sport klub.

Iskusni trener smatra da je Real „namazana ekipa“, ali da će igrati pod velikim psihološkim pritiskom.

– Sve što se dešavalo od završnice druge utakmice pa do pete koja sledi, išla je na ruku Realu. Uspeli su da iskoriste momentum, uspeli su da iskoriste iskustvo koje imaju i stigli su do majstorice. Real je „namazana“ ekipa, koristi sve slabosti rivala. Igrači Reala su kao mlade dame, koje šminkom otklone nedostatke. Partizan mora da odigra intenzivno, jako. Real će igrati zonu, jer ne mogu da brane igru jedan na jedan. Partizan mora da odigra hrabro, jer je od velikog značaja da se skupo proda u Madridu. Pritisak je veliki, veći je na plećima Reala. Partizan mora da odigra izuzetno agresivno, sa mnogo energije u oba smera. Ne sme da dozvoli rivalu da iskoristi iskustvo, da namazano stigne do pobede. Treba se boriti od prvog do poslednjeg minuta. Mislim da Partizan može da dobije u Madridu – izjavio je jedan od najboljih evropskih trenera svih vremena.

Pešić tvrdi da će odlučiti dobra igra u odbrani i prilagođavanje crno-belih na „zonu“ protivnika.

– Real će, ponavljam, igrati zonu, a zona se razbija dobrim šutem to svi znaju. Međutim, zonu treba razbijati i unutrašnjom igrom u režiji Lesora, Ledeja… Bitno je koristiti svaku situaciju za prodor, a biće ih. U mečevima koji nose prefiks biti ili ne biti, ključ je odbrana. Jedna utakmica je u pitanju, nedostajaće Aleksa Avramović, sve je moguće, Partizan je dobio dva puta u Madridu, zašto ne bi dobio i treći put. Ja zaista ne vidim kako Real može da dođe do 80 poena, a Partizan može do mnogo više – smatra Pešić.

Selektor je istakao da su Partizan i Crvena zvezda dokazali u ovosezonskom izdanju Evrolige da zaslužuju stalno mesto u ovom takmičenju.

– Srbija to zaslužuje, a sve što se dešavalo u sezoni koja je u toku jasno pokazuje da Evroligi trebaju večiti rivali, kao što i večitim rivalima treba elitno takmičenje – izjavio je Pešić.

Odlučujuća, peta utakmica plej-of serije Evrolige između košarkaša Reala i Partizana igra se u sredu (21.00) u Madridu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari