Gde možete da gledate odlučujuću utakmicu plej-of serije Evrolige između Reala i Partizana? 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaši Partizana u sredu 10. maja u Madridu igraju petu, odlučujuću utakmicu plej-of serije Evrolige protiv Reala.

Trenutni rezultat je 2-2 u pobedama i ovaj duel će odlučiti koji će se tim plasirati na završni turnir ovog takmičenja u Kaunasu (od 19. do 23. maja).

Iako je pre početka serije Real bio favorit, ekipa Željka Obradovića je ostvarila dva trijumfa u prve dve utakmice u glavnom gradu Španije.

Crno-beli su bili na korak do velikog uspeha i plasmana među četiri najbolja kluba u ovogodišnjem ciklusu Evrolige, ali je 100 sekundi pre kraja druge utakmice, u trenutku kada su Beograđani vodili sa 95:80, izbila tuča igrača dva tima.

Suspenzije za Lesora i Pantera donele su Realu šansu da ostvari dve pobede u Beogradu, što su Madriđani i iskoristili i izborili „majstoricu“ u svojoj dvorani.

U sredu će oba tima nastupiti bez povređenih igrača – Partizanu će nedostajati Aleksa Avramović, a „kraljevskom klubu“ Argentinac Gabrijel Dek.

Međutim, u sastav crno-belih vraća se Kevin Panter, koji je odslužio dve utakmice suspenzije i može se očekivati da njegovo prisustvo na terenu odluči i konačnoh pobednika.

Ukoliko kapiten Beograđana prikaže partiju na nivou onih iz prva dva susreta plej-of seije, madridskim „belima“ crno se piše.

I trener Partizana Željko Obradović istakao je da će ključ za trijumf u ovom duelu biti odgovor njegovog tima na zonsku odbranu protivnika, u čemu će Panter imati veliku ulogu.

– Real igra zonsku odbranu, ostavlja dosta prostora. Samim tim, moramo da pogađamo iz otvorenih pozicija, moramo da budemo precizniji sa linije slobodnih bacanja. Ukoliko budemo na željenom ofanzivnom nivou, siguran sam da možemo da pobedimo u Madridu. Slavili smo dva puta, kadri smo da stignemo do pobede i treći put – izjavio je Obradović.

Gledaoci u Srbiji ovaj susret moći da posmatraju ekskluzivno na televizijskom kanalu Sport klub 1. Pre meča biće emitovana specijalna emisija (19.00) u kojoj će stručni komentatori najaviti utakmicu, a odmah po njenom završetku biće prenošena konferencija za medije sa igračima i trenerima dva tima (oko 22.50).

Direktan prenos pete utakmice plej-of serije između Reala i Partizana počinje u 20.55 na Sport klub 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari