Vučić demantovao navode da su dani žalosti proglašeni od petka zbog utakmice Partizana 1 (AP Photo/Darko Vojinovic)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je kao „notornu laž“ navode da je dan žalosti proglašen od petka zbog košarkaške utakmice Partizan – Real Madrid.

Kako je istakao, pročitao je te „notorne laži“ na pojedinim forumima.

„Ovako smo imali dan više da tugujemo. I zvanično“, rekao je predsednik Srbije gostujući na RTS-u.

Takođe, naveo je da je atmosfera na toj utakmici bila „kao da je već uvedeno vanredno stanje“ zato što su navijači imali makar malo empatije.

Prema njegovim rečima, sednica Vlade je bila u četvrtak 4. maja, zbog čega pre petka nisu mogli da budu proglašeni dani žalosti.

Da podsetimo, nakon pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, u kojoj je ubijeno devet, a povređeno sedam osoba, najavljeno je da će dani žalosti trajati od petka do nedelje.

Mnogi su smatrali da je razlog za to utakmica četvrtfinalne serije Evrolige između Partizana i Real Madrida koja se igrala u četvrtak u Beogradu.

Takođe, ovom prilikom, Vučić je predstavio nove mere o kojima je bilo govora prethodnih dana, smatrajući da će one smanjiti vršnjačko ali i svaki oblik nasilja.

Kako su mediji bliski vladajućoj strukturi ranije najavili, Vučić sutra treba da saopšti „dalekosežne političke odluke koje će promeniti Srbiju“, a tri mogućnosti su prihvatanje ostavki premijerke Ane Brnabić i Vlade, opšti izbori i ostavka predsednika države.

Podsećamo, u Srbiji je danas treći dan žalosti zbog tragedije koja se dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i masovnog ubistva u selima u okolini Smedereva i Mladenovca.

Građani širom Srbije i regiona odaju poštu sedamnaestoro stradalima u dve masovne pucnjave.

Sve vesti o ovim tragedijama možete pratiti u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari