BLOG Treći dan žalosti u Srbiji, red za knjigu žalosti ispred OŠ "Vladislav Ribnikar" 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

U Srbiji je danas treći dan žalosti zbog tragedije koja se dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i masovnog ubistva u selima u okolini Smedereva i Mladenovca. Građani širom Srbije i regiona odaju poštu sedamnaestoro stradalima u dve masovne pucnjave.

19.05  Ministar prosvete Branko Ružić dao je danas neopozivu ostavku na tu funkciju, potvrđeno je Danasu.

17.50  Ambasadorke Nemačke Anke Konrad i Švedske Anika Ben David izrazile su danas, u ime vlada i građana svojih zemalja, najdublje saučešće zbog tragedija u Srbiji i poručile da žale zajedno sa porodicama nastradalih i ranjenih.

17.24 Sindikat radnika u prosveti Srbije (SRPS) saopštio je da će svi zaposleni, članovi tog sindikata održati nastavu po rasporedu časova u svojim školama redovno od ponedeljka, 8. maja, čime prekidaju štajk jer su u petak obustavili rad.

16.47 Osumnjičenom za masovno ubistvo kod Mladenovca i Smedereva određen je pritvor do 30 dana, javila je Radio televizija pozivajući se na Više javno tužilaštvo u Smederevu.

16.27 Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping uputio je danas saučešće povodom dva masovna ubistva u Srbiji, a ranjenima poželeo brz oporavak.

15.24 Srbija se kupa u nasilju, a jedan od osnovnih instrumenata ove vlasti je promocija nasilja, kaže advokat Božo Prelević.

14.44 Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije pozvalo je građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga od sutra, 8. maja do 8. juna ove godine, predaju najbližoj policijskoj stanici.

14. 30 Građani čekaju u redu kako bi se upisali u knjigu žalosti ispred škole „Vladislav Ribnikar“. Kako je ranije najavljeno, biće otvorena danas do 15 časova.

13.15 U Urgentnom centru 11 pacijenta, u toku još jedna operacija.

BLOG Treći dan žalosti u Srbiji, red za knjigu žalosti ispred OŠ "Vladislav Ribnikar" 2
Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

12.15 Načelnik psihijatrije u Leskovcu pozirao sa oružjem na društvenim mrežama, reagovala i ministarka zdravlja.

11.12 Ministar prosvete Branko Ružić položio je venac i upisao se u Knjigu žalosti u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu. Venac je položio i Emanuel Žiofre šef delegacije Evropske unije u Srbiji i čeka da se upiše u Knjigu žalosti.

10.05 Biće vremena za matematiku i za pismene zadatke, važno je da psihološka trauma prođe na najlakši mogući način, ali će trajati, biće ovo bolna situacija, istakao je direktor Klinike za psihijatriju UKCS Milan Latas.

09.50 Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da su dve devojke koje su ranjene kod Mladenovca i Smedereva u kritičnom stanju, a vitalno je ugrožena i devojčica povređena u napadu u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

09.24 Patrole policije od sutra blizu svake škole, tržnog centra, u parkovima, na trgovima, najavio je državni sekretar u MUP-u Danilo Stevandić.

09.14 Dve ranjene osobe koje su operisane u smederevskoj bolnici su stabilno i njihovo stanje se prati, javlja dopisnik RTS-a.

08.04 I u Crnoj Gori je Dan žalosti zbog dve tragedije u Srbiji.

08. 00 Danas će biti sahranjeno troje stradalih u Duboni.

Na beogradskim grobljima juče su sahranjena četiri učenika i radnik obezbeđenja škole na Vračaru. Petorica mladića sahranjena su u Malom Orašju.

Zastave su spuštene na pola koplja, a sve aktivnosti počinju odavanjem pošte minutom ćutanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari