Svetislav Pešić očekuje pobedu crno-belih u plej-of seriji sa madridskim Realom: U Partizanu se zna ko kosi, a ko vodu nosi 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić smatra da Partizan nije autsajder u predstojećoj plej-of seriji Evrolige protiv madridskog Reala.

– Real je uvek favorit, ne samo u predstojećem duelu, zahvaljujući bogatoj prošlosti, ali, onda dolazimo do sledećeg – već tri godine više nije što je nekad bio. Iz mnogo razloga, od raznih promena, povreda, nisu mogli da organizuju potencijal velikog broja igrača na koje računaju, pa da sve pretoče u rezultat koji se očekuje od takvog kluba. Ništa se nije promenilo ni u tekućoj sezoni, pa Partizan ako i nema veće šanse od njih, biće bar ravnopravan u seriji – izjavio je Pešić za Sport klub.

On je dodao da su pojedini ključni igrači madridskog kluba do nedavno bili povređeni i da nisu fizički spremni.

– Madridski tim je star, mnogi prvotimci nisu fizički spremni ili su povređeni, pa su zato igrali ‘gore-dole’. Da su u top formi, imali bi veće šanse protiv crno-belih, koji su baš kako bi trebalo da se ‘izgleda’ uoči ovakvih utakmica. Za razliku od Reala, Partizan je svež, razigran, a što je najvažnije, pa tamo se zna, što bi mi rekli, ko kosi, a ko vodu nosi. Možda nemaju prednost u odnosu na čuvenog rivala, ali mogu da budu egal u sledećim okršajima – smatra selektor Srbije.

Na završni turnir Evrolige u Kaunasu plasiraće se ekipa koja prva ostvari tri pobede u plej-of seriji.

– U tom dvoboju, iz ove perspektive, teško da Real Madrid može da dobije tri utakmice, kao što je teško da Partizan izgubi isto toliko mečeva. Kod ovog četvrtfinalnog para, ni ta prednost domaćeg terena, na strani španskog kluba, neće biti odlučujuća. Jer, pravi domaći parket imaju crno-beli u krcatoj Areni. A jedan meč moraju da dobiju i na strani, u Madridu, pošto su takva pravila igre – rekao je Pešić.

Prva utakmica plej-of serije igra se u utorak 24. aprila u Madridu, a meč počinje u 20.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari