Šta može Partizan protiv Real Madrida i da li će Željko Obradović biti taj "faktor iks"? 1Foto: Srđan Stevanovic/Starsport.rs

Košarkaši Partizana će u utorak 25. aprila od 20:45 časova tražiti prvu šansu za brejk u plej ofu Evrolige.

To je definitivno lakše reći nego uraditi, ali ako je neko kadar da savlada veliki Real u „Vizink Centru“ onda je to svakako beogradski Partizan.

Crno-beli imaju mnogo aduta pred ključne borbe za odlazak na fajnal for. Najpre, nalaze se u sjajnoj seriji rezultata i isti ovaj Real su nedavno porazili u Beogradu rezultatom 104:90.

Uz to, jedan od najboljih košarkaških stručnjaka na svetu sedi upravo na klupi Partizana i on je glavni razlog ovakvog Partizanovog uspeha usezoni koja je u toku. Devetostruki je šampion Evrope i u plej ofu je izgubio samo jednom za poslednje 32 godine. U Evroligi je u prebogatoj karijeri odigrao 21 plej of seriju, a slavio je u čak 20 od njih. Ime mu je Željko Obradović i drugo ime mu je titula.

Ako neko zna kako se postaje šampion Evrope, onda se taj neko zasigurno zove Željko Obradović. Na raspolaganju nema prevelik roster, ali ima igrače koji su spremni za svaku situaciju na terenu.

Fenomenalni plej Dante Egzum čitave sezone sa velikim uspehom organizuje napade srpskog tima, a Kevin Panter i Džejms Naneli su zaduženi za šuteve za tri poena, ali i one iz teških pozicija.

Reketom dominiraju Matijas Lesor i Zek Ledej, čineći jednu od najboljnih centarskih linija u Evropi.

Sa klupe veliki energetski, ali i košgeterski učinak, daju bekovi Aleksa Avramović i Jam Madar, dok su specijalisti u odbrani Uros Trifunović i Joanis Papapetru, mada obojica i u napadu mogu da pogode iz svake pozicije.

Pravo otkrovljene ove sezone je mladi Alen Smailagić koji fantastično igra i na poziciji 4, ali i 5.

Ispred sebe će imati „kraljevski“ klub koji je osakaćen povredama.

Serhio Ljulj i Najdžel Vilijams Gos i Vensan Poarije su povređeni i to stvara ogromne probleme treneru Madriđana Ćusu Mateu.

Imaju problema sa organizacijom igre, ali i na poziciji centra, pošto dominantnog centra Valtera Tavaresa ne može na adekvatan način da zameni Korneli.

Zato Real pada u igri kad god Tavares napravi peti faul, a u napadu jedino na svom prepoznatljivom nivou igraju Mario Hezona, Džanan Musa i Geršon Jabusele.

Ipak, Real ne bi bio to što jeste kada u ključnim momentima u sezoni ne bi uspevao da sakrije svoje nedostatke, a na Partizanu je da pronađe put do pobede.

Ako u prvom duelu ne naprave brejk, igrači Partizana će imati šansu samo dva dana kasnije u istoj dvorani i u identičnom terminu 20:45.

Sve mečeve možete da gledate na televiziji Sport Klub 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari