Bivši sportski direktor Rome: Jurić je bizarnog momka doveo u red 1Foto: EPA-EFE/MASSIMO PICA

Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić ove sezone briljira kod trenera Ivana Jurića u Torinu.

U prva četiri kola Serie A postigao je tri gola, što je već jedan više nego cele prošle sezone. Hrvatski trener prošle je sezone imao razmirica s Radonjićem, kojeg je jednom prilikom izveo iz igre 14 minuta nakon što ga je uveo, izjavivši da od njega „nije uspeo napraviti fudbalera“.

Ipak, stvari su se, čini se, promenile, a 27-godišnji Radonjić igra fudbal svog života. Poznati fudbalski radnik Valter Sabatini, koji je Radonjića kao 18-godišnjaka doveo u Romu, smatra da za to zasluge idu baš Juriću. Pohvalio je hrvatskog stručnjaka u razgovoru za Cronache di Spogliatoio, piše Index.

Sabatini: Juriću sam čestitao porukom

„Doveo sam ga kao dete jer sam znao da ima kvalitet za Romu. Platili smo ga tri miliona evra, a prodan je Marseju za 12 miliona evra bez odigranog minuta u Rominom dresu. Jako žalim zbog toga. Kada sam odlazio iz kluba, Radonjić je vodio jako problematičan život. Puno je pio i najčešće nije spavao u trening-kampu Rome, a tamo je živeo“, rekao je Sabatini pa dodao:

„Poslao sam Juriću poruku da mu čestitam na izuzetnom poslu koji je odradio s Radonjićem. Da biste Radonjića integrisali u ekipu i napravili odnos s njim, treba vam čvrst trener. On je bizaran i jako specifičan momak. Jurić je napravio ogroman posao s aspekta psihologije i discipline.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari