Bivši trener Novaka Đokovića o raskidu saradnje sa najboljim teniserom na svetu: Savršena ljubavna priča iza koje ništa nije ostalo 1Foto: EPA/Narendra Shrestha

Boris Beker, bivši najbolji igrač na ATP listi i trener koji je tri godine radio sa Novakom Đokovićem, u intervjuu za pariski “L’ ekip” otkrio je zašto je prekinuo saradnju sa srpskim teniserom.

Nemac, koji je nedavno izašao iz zatvora zbog finansijskih problema, smatra da su Đoković i on imali puno uspeha tokom saradnje.

“Bili smo tri godine zajedno, osvajali smo sve, ponavljali to. Da kažem da je knjiga bila ispisana. Mislim da se umorio, uzeo je predah, i ja sam. Savršena ljubavna priča došla je do kraja. Nije ostalo ništa više. Istovremeno, postao sam tehnički direktor u Teniskom savezu Nemačke, a to je malo ko pominjao. Nisam se povukao iz tenisa, provodio sam dosta vremena sa mladim Zverevom, pa četiri godine u Dejvis kup timu. Sve do kraja 2021. godine”, otkrio je Beker.

On je potom dodao da ne očekuje da će se pojaviti teniser koji će dostići uspehe Federera, Nadala i Đokovića.

„Mislim da je tenis na prekretnici. Period koji smo imali sa rivalstvom Federera, Nadala i Đokovića će ostati jedinstven. I neće se ponoviti. Niko neće osvojiti više do 20 grend slemova u karijeri ponovo. Ipak, tu su mladi ljudi sa karakterom, oni koji obećavaju, moramo im dati vremena. Moraju da se razviju i postanu odgovorni. Nisam zabrinut za njih. Setite se šta smo pričali, da su Agasi i Sampras vrhunac, mislili smo da ništa jače neće biti od toga. Kada sam ja počeo, isto se govorilo za Borga i Mekinroa, a onda sam stigao ja sa Lendlom i Edbergom. Uvek će biti naslednika, ali zbog Rodžera, Novaka i Rafe, letvica će biti vrlo visoko“, rekao je Boris Beker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari