Bjanka Buša: Došla sam da bodrim brata 1

Bjanka Buša, članica naše reprezentacije u odbojci, koja nas je zaista obradovala zlatnom medaljom na svetskom prvenstvu, uoči meča između OK Mladi radnik i OK Novi Pazar, bila je gost Grada Požarevca za čiji klub igra njen brat.

Bjanka kaže da je u Požarevac prvenstveno došla da gleda i bodri brata te da je prijatno iznenađena prijemom. Inače, Bjanka Buša je sa mlađim selekcijama Srbije osvojila četiri medalje na Evropskim prvenstvima, i to sa reprezentacijom do 18 godina 2009. srebrnu, a 2011. bronzanu medalju, i sa reprezentacijom do 19 godina 2010. i 2012. godine srebrne medalje.

Priključuje se seniorskoj reprezentaciji 2015. sa kojom je iste godine osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji, bronzanu medalju na Evropskim igrama u Bakuu i srebrnu medalju na Svetskom kupu u Japanu. Veliki uspeh sa reprezentacijom je ostvarila na Olimpijadi u Riju kad je osvojena srebrna medalja. Na Evropskom prvenstvu 2017. održanom u Azerbejdžanu i Gruziji sa reprezentacijom Srbije osvojila je zlatnu medalju.

Sportski komentatori lista Danas su, posle fantastičnog uspeha u Japanu, oduševljeno zabeležili „Primer Bjanke Buše pokazuje koliko ništa u vezi naše selekcije nije slučajno. Imam potrebu da istaknem zasluge mlade Buše. Posle povređivanja prvog primača Bojane Milenković mnogi su tipovali na Bjanku kao najslabiju kariku u našoj igri, a ona je hrabro primila teret i na fantastičan način izdržala ogroman pritisak. Običnom posmatraču, njene zasluge nisu vidljive kao Tijanine, Majine, Brankičine, Milenine… a zapravo su velike“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari