Bjelica sprema najveći transfer u istoriji Osijeka 1EPA-EFE/ANTONIO BAT

Osijek je u konkurenciji za prvaka Hrvatske i s tim u vezi, želi da se pojača, shodno ambicijama. Iako su nedavno ostali bez Bočkaja, koji je direktno pojačao najvećeg konkurenta, Dinamo iz Zagreba, Slavonci su spremni da završe najveći transfer u istoriji kluba, angažujući Fera, štopera Benfike.

Portugalski mediji su otkrili da je Osijek nameren da dovede Fera, koji je pre samo dve i po godine bio veoma zanimljiv Realu. Zinedin Zidan je đarko đeleo momka rođenog 1997. međutim Benfika je tada tražila astronomskih 100 miliona evra za obeštećenje.

U međuvremenu se status Fera promenio u Benfiki, u meri da bi karijeru mogao da nastavi u Osijeku.

On je prethodne godine bio u Španiji, na pozajmici u Valensiji, ali se tamo nije proslavio. Skupio je svega tri meča, pa „slepi miševi“ nisu odlučili da otkupe njegovog ugovor.

Fero bi u Osijek trebalo da dođe na pozajmicu, sa pravom otkupa. U slučaju da se transfer realizuje bio bi to ogroman posao Osijeka, kojim bi dodatno ojačao središnji deo odbrane.

Potencijalni novajlija u redovima Osijeka odigrao je 67 mečeva za Benfiku. Postigao je četiri gola, od toga jedan u Evropi i to protiv zagrebačkog Dinama u revanš meču osmine finala Liga Evrope.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari