Bjelica gledao Bogdanove trojke 1Foto: EPA-EFE TANNEN MAURY

Duel Nemanje Bjelice i Bogdana Bogdanovića izostao je zbog toga što se popularni Beli još uvek oporavlja od povrede skočnog zgloba.

Minesota je bila ubedljiva u trijumfu nad Sakramentom (119:96), za koji je Bogdanović pružio sasvim solidnu partiju.

Krilni košarkaš Minesota Timbervulvsa propustio je u noći između četvrtka i petka i 11. utakmicu zaredom zbog povrede skočnog zgloba, mada je bio u opremi, tako da je sa klupe mogao da posmatra kako njegovi „vukovi“ serijom 13:0 u trećoj četvrtini „lome“ meč u Mineapolisu. Sakramento Kingsi počeli su turneju u toku koje će posetiti i tri grada na Istoku porazom u kojem je Bogdanović zabeležio devet poena za 33 minuta u igri, šutiravši 3/4 za tri poena u ulozi rezerviste. Pomenutom serijom sredinom treće deonice ekipa trenera Toma Tibodoa stekla je prednost od 84:64 i potom je rutinski sačuvala za treću pobedu u poslednja četiri meča, skor 17-12 i prvo mesto u diviziji Severozapad. Karl-Entoni Tauns  postigao je 30 poena, uz 14 skokova, pet asistencija i pet blokada, a pratili su ga Džimi Batler sa 21 poenom, sedam skokova i devet asistencija, kao i Endrju Vigins sa 22 poena. U poraženom timu Zek Rendolf ubacio je 15 poena, uz devet skokova, Džordž Hil postigao je 16, ali su Kingsi generalno bili prespori za Timbervulvse koji su im dozvolili samo tri poena iz kontra napada, usput spustili i na 41,4 odsto u procentu šuta iz igre. Kingsi će iz Mineapolisa otputovati u Toronto na duel sa Reptorsima, potom u Filadelfiju i Bruklin na mečeve sa Siksersima i Netsima, posle čega će 23. decembra dočekati San Antonio Sparse i potom, tri večeri kasnije, odigrati meč sa Los Anđeles Klipersima u „Stejpls centru“ u kojem bi na delu trebalo da gledamo Bogdanovića i Miloša Teodosića.

Boban Marjanović jedini nije dobio ni minut od trenera Stena van Gandija u laganoj pobedi njegovih Detroit Pistonsa nad Atlanta Hoksima od 105:91. Lebron Džejms ostvario je 59. tripl-dabl i izjednačio se sa Larijem Birdom na večnoj listi NBA. „King“ je u pobedi Klivlenda nad Lejkersima u El-Eju (105:91) ubacio 25 poena (1/6 za tri), uz 12 skokova i 12 asistencija. 

Rezultati

Atlanta – Detroit          91:105

Bruklin – Njujork         104:111

Klivlend – LA Lejkers 121:112

Minesota – Sakramento           119:96

Golden Stejt – Dalas    112:97

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari