Partizan u 21. kolu Superlige ubedljivo savladao Novi Pazar - 4:1 1Foto: Starsport

Partizan je protiv Novog Pazara upisao u 21. kolu Superlige svoju desetu uzastopnu pobedu – 4:1. Marković, Natho i Holender upisali su se tek u drugom poluvremenu u strelce, a Vlajković je dodao autogol, dok je strelac za goste bio Aganspahić.

U prvih 45 minuta viđeno je ono što se fudbalskim žargonom zove mučenje lopte.

Zaleđeni teren je u prvim minutima pravio ozbiljne probleme i jednoj i drugoj ekipi, kojima kao da je trebalo 15 minuta adaptacije na surove vremenske prilike i temperaturu ispod nule.

Spori ritam se očuvao i kasnije sve do poluvremena, trener Partizana je u odnosu na prošli meč napravio rotaciju na golu (Popović), dok su pored Stojkovića na klupi ostali još i već pomenuti Izraelac, Jović i Šćekić, a Suma, Marković i Jojić su ovaj put počeli od prvog minuta.

Crno-beli su imali inicijativu, ali bez pravog završnog pasa.

Najbolju priliku u 26. minutu imao je Marković.

Asano je šutirao odlično iz daljine, golman Pazaraca Drobnjak je odbio loptu, a potom je Marković natrčao na nju iz pune snage i umesto u prazan gol poslao je na tribine. Imao je par minuta kasnije i Holender solidnu priliku, ali je i on šutirao iznad prečke.

Novi Pazar u prvih 45 minuta nije imao ni jednu šansu.

Drugo poluvreme, druga priča.

Iako početak nije obećavao da će biti viđen bolji fudbal, Marković je u 54. minutu iznenadio sjajnim utrčavanjem u šesnaesterac i golom posle očajnog ispucavanja golmana domaćih koji mu je stvorio tu priliku – 1:0.

Samo šest minuta kasnije meč je bio rešen kada je defanzivac Novog Pazara Pajović povukao u kaznenom prostoru Natha, zbog čega sudiji nije preostalo ništa drugo osim pokazivanja na belu tačku.

Izraelac je potom preuzeo i odgovornost za kazneni udarac i duplirao rezultat na 2:0.

Ovaj gol kao da je potpuno deprimirao igrače domaćih, te se samo dva minuta kasnije i Holender upisao u listu strelaca – 3:0.

Do kraja je još samo Kojić glavom posle slobodnog udarca postigao počasni pogodak za Pazarce (3:1), ali je potom i defanzivac domaćih Vlajković u 87. minutu, posle centaršuta Štulića, postigao autogol i ujedno postavio konačni rezultat (4:1).

Stanković: Milan ipak u mislima

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je povodom meča protiv Radničkog u Nišu da očekuje tešku utakmicu zbog hladnoće i zaleđenog terena, kao i da je uoči meča sa Milanom veliki peh povreda veziste Veljka Nikolića.

– Lagao bih kad bih rekao da ne razmišljam o Milanu, ali prvi sledeći protivnik je najvažniji. Fokus je na Radničkom i ne skrećemo sa toga ni u jednom trenutku. Što se tiče Milana, ima ko o tome da vodi računa, o tom potom – izjavio je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari