Bliži se odlazak Fabijana Ruiza iz Napulja 1Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Iz Italije stižu vesti o Fabijanu Ruizu, veznom igraču Napolija, za koga je zainteresovan Atletiko iz Madrida.

Trenutna situacija je takva da igrač ima ugovor sa Napolijem do 2023. godine i odlučan je da ga ne produži kako bi sledećeg leta otišao kao slobodan igrač u Primeru u kojoj želi da igra.

Prvi čovek kluba sa juga Italije, Aurelio De Laurentis, ne želi da mu dozvoli da ode bez obeštećenja, pa sve ovo stavlja veznog igrača na tržište u letjem prelaznom roku.

Čak i Napoliju odgovara što su „Jorgandžije“ zainteresovane za njega, pošto razmišljaju da uđu u pregovore sa Madriđanima, a kako piše Mundo Deportivo, Napolitanci bi rado trampili Fabijana Ruiza za Rodriga De Paula.

Sada ostaje da se vidi šta Čolo Simeone misli o svemu tome i da li bi ostao bez pouzdanog sunarodnika na sredini terena.

Ipak, Atletiko nije jedini klub u igri za španskog internacionalca jer je Juventus takođe zainteresovan za ovog fudbalera, otkrio je Tutosport to ove nedelje.

Istina je da Atletiko iz Madrida traži veznog igrača koji može da se bori za poziciju sa Žofri Kondogbijom.

Iako je početna ideja bila defanzivni vezista poput Bubakara Kamare koji je ove sezone igrao za Olimpik iz Marselja, prilika da se potpiše igrač kao što je Fabijan Ruiz koji je svestraniji i koji bi mogao biti rešenje na sredini terena je nešto što klub sa „Vanda Metropolitana“ ne bi smeo da propusti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari