Boban Marjanović promenio klub 1Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Srpski centar iznenada napustio Dalas.

Tako, barem, tvrde najbolji poznavaoci prilika u NBA ligi među novinarima, Šams Čaranija i Adrijan Vojnarovski. Njih dvojica su u isto vreme lansirali vest o iznenadnom trejdovanju 33-godišnjeg gorostasa od 224 cm na relaciji Dalas – Hjuston.

Klub u kom je proveo poslednje tri godine iskoristio ga je kao aakviziciju za Kristijana Vuda (26, 211cm), a da bi ga doveli Mavriski su poslali još nekoliko zauzvrat.

Sa srpskim centrom otišli i Sterling Braun, Trej Burk i Markis Kris, a Dalas je i ustupio pravo na 26. pika predstojećeg drafta.

Marjanović je u Dalas stigao 2019. godine, ali je vremenom njegova uloga u timu bila sve manja. Tako je prošle sezone odigrao svega 23 meča, nijednom nije bio starter, uz prosek od svega 4,3 i poena i 1,7 skokova po meču za 5,6 minuta na parketu.

Bobi je od 2015. u NBA, odakle je došao iz Crvene zvezde. U najjačoj ligi na planeti do sada je nastupao sa San Antonio, Detroit, Los Anđeles Kliperse, Filadelfiju i Dalas.

Marjanović je profesionalnu karijeru započeo u Hemofarmu, posle čega je nosio dres CSKA iz Moskve, Žalgirisa, Nižnjeg, Radničkog iz Kragujevca i Mega Mozzarta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari