Boban nastavio da oduševljava 1Foto: EPA-EFE/ LARRY W. SMITH

Kontrolni mečevi pred nastavak NBA sezone 31. jula u punom su jeku.

Osim Nikole Jokića, čiji je status najboljeg igrača Denver Nagetsa samo potvrđen u Orlandu, Boban Marjanović nastavio je sa najdominantnijim partijama u poređenju sa ostalim srpskim igračima koji će biti deo „žurke“ u Diznijevom svetu na kojoj će učestvovati 22 ekipe.

Nakon trijumfa nad Lejkersima, Dalas je poražen od Indijane (118:111). U redovima Mavsa Marjanović je ponovo bio među najzapaženijima sa 11 poena i šest skokova.

Napomenuo je Rik Karlajl, jedan od najcenjenijih stručnjaka u NBA, da u nastavku sezone u Orlandu ima ideju da srpskom centru da znatno više prostora u igri kako bi Mavsi što bolje materijalizovali njegovu igru na niskom postu, ali i u „piku“ u kojem je protiv Indijane sjajno sarađivao sa Lukom Dončićem.

Istovremeno, pokušaće trener Dalasa da atipičnim odbranama za NBA standarde što bolje prikrije defanzivne nedostatke Marjanovića.

Bobanu je protiv Pejsersa posao bio olakšan neigranjem povređenog Domantasa Sabonisa, kao ni Goge Bitadzea.

Pomenuti Dončić odigrao je veoma dobro; falila mu je na kraju jedna asistencija za tripl-dabl (20p, 11sk, 9as).

Ono što zabrinjava, a možda i nagoveštava naredne poteze Marka Gudurića, jeste to što srpski reprezentativac ni u drugom kontrolnom meču nije dobio ni sekund prostora u dresu Memfisa.

Grizlisi su poraženi od Hjustona (119:104), dominirao je Džejms Harden koji je igrao čak 36 minuta ubacivši 31 poen, uz osam skokova i devet asistencija (sedam izgubljenih lopti).

Oporavljeni Rasel Vestbruk, nakon što je preležao korona virus, duel je završio sa osam poena, šest skokova i pet asistencija, dok je Ben Meklamor iznenadio sa 26 poena.

Inače, Roketsi su, sada već uobičajeno, izveli startnu petorku sa pet niskih igrača, bukvalno bez krilnog centra i centra.

Budući ruki godine, Dža Morant, bio je najistaknutiji u redovima Memfisa sa 17 poena i devet asistencija.

„Bucko“ Dončić

Nakon što je sredinom marta prekinuta sezona u NBA, Luka Dončić rešio je da se vrati u Sloveniju. Sjajni plej trenirao je i održavao formu za vreme pauze, ali je po povratku u Ameriku bilo očigledno da se baš i nije sportski hranio. Dončić je nabacio koji kilogram viška, američki mediji su odmah apostrofirali da je zbog toga tromiji i sporiji, međutim sa dolaskom u Orlando, Luka je ponovo počeo da pleni nesvakidašnjim talentom zbog kojeg je, trenutno, jedan od najboljih košarkaša u NBA i to sa svega 21 godinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari