Bodiroga najavio novi format Evrolige: Jedan klub iz ABA lige siguran, a za drugi ćemo videti 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Novi predsednik Evrolige Dejan Bodiroga izjavio je da će u novom formatu ovog takmičenja ABA liga imati osigurano mesto za jednog predstavnika, dok je neizvesno učešće drugog kluba iz regionalnog takmičenja.

„Po sistemu koji ima, Evroliga garantuje jedno mesto predstavniku ABA lige. Ove godine, sticajem okolnosti zbog klubova iz Rusije, i Partizan je dobio mesto. Važno je napomenuti da je ovaj region dao mnogo evropskoj košarci. ABA liga je pre nekoliko godina imala tri predstavnika, pa je svedeno na dva, a sada je jedno. Ovaj prostor je dao mnogo Evroligi, i po rezultatima, igračima i trenerima. Potrebno je naći balans u budućnosti, da se ne gleda samo tržište“, rekao je Bodiroga gostujući na televiziji Nova S.

Na pitanje da li to znači da će ABA liga imati dva predstavnika novi predsednika ovog takmičenja nije dao direktan odgovor.

„Vodićemo računa o ovom regionu koji je mnogo značajan. Trenutno ono što možemo da kažemo – jedan predstavnik iz ABA lige. Ali, videćemo šta će doneti novi format takmičenja u budućnosti“.

Bodiroga je najavio da najkvalitetnije evropsko košarkaško takmičenje ima ambiciju da se proširi na nova tržišta.

„Mnogo toga će zavisiti od budućeg formata takmičenja. Isto tako postoji ogroman potencijal, da je sada momentum ulaganja u sport, u košarku, pojavilo se dosta investitora da ulažu u Evroligu. Podrazumeva i neko otvaranje novih tržišta, novih interesantnih koji bi mogli da unaprede takmičenje. Ali, potrebno je pronaći balans. Verujem da ćemo do kraja sezone napraviti program, plan, projekat, koji podrazumeva u kom smeru treba da ide Evroliga“, rekao je predsednik Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari