Bodiroga uoči evroligaškog večitog derbija: Rivalstvo istorijsko, poštovanje neophodno 1Dejan Bodiroga. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Uoči prvog evroligaškog derbija Partizana i Crvene zvezde pljušte saopštenja sa obe strane. Sve ulaznice su prodate, Arena će biti puna, a ovim povodom se oglasio i predsednik Evrolige Dejan Bodiroga.

„Atmosfera u našim dvoranama i strast koju naši navijači pokazuju na svakoj utakmici je nešto je najbolje što vrednujemo u evroligaškoj košarci, jako smo ponosni zbog toga. Ipak, mi smo samo ponosni ako se ta strast iskazuje u okviru poštovanja rivala“, poručio je Bodiroga, prenosi N1.

„U četvrtak imaćemo priliku da gledamo srpski derbi između Partizana i Crvene zvezde prvi put u istoriji Evrolige. Svi znamo da je rivalstvo ova dva kluba istorijsko, ne samo u srpskim, već i u svetskim okvirima“, nastavio je prvi čovek Evrolige.

Upravo iz tog razloga Bodiroga ističe:

„Od izuzetne je važnosti da se sportski aspekt poštovanja rivala vrednuje među svim činiocima utakmice. To će omogućiti navijačima, na tribinama i kraj malih ekrana, da uživaju u spektaklu“.

Utakmici će biti prisutan i Ibrahim Erkan, direktor Evrolige, a meč ćete moći da pratite samo na Sport Klubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari