Bogdan i Bjelica na visini zadatka 1Foto: EPA-EFE/ JOHN G. MABANGLO

Sakramento je iskoristio turbulentan start Oklahome u takmičarskoj 2018/19 za desetu pobedu u sezoni (117:113).

Bogdan Bogdanović je u igru ušao sa klupe, a ukupno je na parketu proveo 24 minuta i zabeležio 16 poena, pet skokova i tri asistencije, dok je Nemanja Bjelica kao starter za 22 minuta upisao 12 poena i osam uhvaćenih lopti. Najefikasniji u redovima Kingsa bio je Badi Hild sa 25 poena, dok je Iman Šampert dodao 23. U gostujućim redovima najbolji je bio Rasel Vestbruk sa 29 poena, 13 skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte. Pol DŽordž je imao 27 poena i devet skokova, dok je ruki Hamidu Dijalo ubacio 18 poena.

Los Anđeles Klipersi pobedili su Atlanta Hokse posle velikog preokreta na njihovom parketu rezultatom 127:119 i upisali peti uzastopni trijumf. Srpski centar Boban Marjanović na pravi način je iskoristio šansu koju mu je dao trener. Za deset minuta koliko je proveo na parketu, srpski gorostas je postigao 12 poena. Miloš Teodosić je imao istu minutažu, nije se upisao u strelce, a zabeležio je dva skoka, asistenciju i ukradenu loptu. Kliperse su do trijumfa su predvodili igrači iz centarske linije – Montrecl Harel je imao 25 poena, 11 skokova i četiri blokade, a Tobijas Heris zabeležio je 24 poena i osam skokova. Najbolji u gostujućoj ekipi bio je ruki Tre Jang sa 25 poena i 17 asistencija, a 21 je ubacio Toren Prins.

Za razliku od Klipersa i Sakramenta, Denver Nagetsi su doživeli poraz I to na gostovanju kod Milvoki Baksa sa 104:98. Ekipi iz Kolorada nije pomogla ni još jedna odlična partija srpskog centra Nikole Jokića. On je bio najefikasniji košarkaš Denvera sa 20 poena, a na to je dodao pet skokova i isto toliko asistencija. DŽamal Marej je postigao 17 poena, uz osam skokova i devet asistencija, a Geri Heris 14 poena. Očekivano, najbolji u pobedničkoj ekipi bio je grčki internacionalac Janis Adetokunbo sa 29 poena, a imao je i 12 skokova, šest asistencija i dve ukradene lopte. Erik Bledso je dodao 23 poena, po pet asistencija i skokova. Više sreće nije imao ni srpski trener Igor Kokoškov pošto je njegova ekipa Finiks poražena u gostima od Filadelfije sa 119:114.

Zanimljivo, Filadelfija je svih devet utakmica kod kuće od starta sezone rešila u svoju korist. Najzaslužniji za uspeh bio je DŽoel Embid sa 33 poena i 17 skokova. Ben Simons je ostvario 19 poena, 11 skokova i devet asistencija. U timu Finiksa, Devin Buker je zabeležio 37 poena i osam asistencija, Ti DŽej Voren je ubacio 21 poen, a Diandre Ejton je imao 17 poena i devet skokova.

Boston Seltiksi doživeli su četvrti poraz u poslednjih šest utakmica, a poslednji su ih savladali Šarlot Hornetsi – 117:112. Najzaslužniji za pobedu bio je Kemba Voker koji je meč završio sa 43 poena (sedam trojki), od čega je 21 postigao u poslednjem kvartalu. U ekipi Seltiksa najefikasniji je bio Kajri Irving sa 27 poena i 11 asistencija. Dalas je pretrpeo poraz od Memfisa (98:88), ali je Luka Dončić imao zapaženu rolu u redovima Mevsa. Slovenac je završio duel sa dabl-dabl učinkom – 15 poena i 10 skokova, a imao je i tri asistencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari