Bogdan odličan, Bjelica solidan 1Foto: EPA-EFE JOHN G

Na prvom meču posle Ol-star vikenda, valjda pod utiskom čitavog spektakla i MVP nagrade, Bogdan Bogdanović bio je neprimetan, ali je već na narednoj utakmici, derbiju Kalifornije, pokazao zbog čega je “zvezda u usponu”.

Uprkos novom porazu Sakramenta i to kod kuće od Lejkersa (113:108), popularni Bogi imao je odličan ofanzivni učinak (21 poen, šest skokova, četiri asistencije za 30 minuta), ubacivši trojku na 12 sekundi pre kraja utakmice, potpuno van balansa za 107:109, što ipak nije bilo dovoljno za konačni brejk.

Lejkersi su prekinuli niz od tri poraza na gostujućem terenu, predvođeni Kentavijusom Koldvel Poupom sa 34 poena, koji je ubacio čak osam od 17 trojki “jezerdžija”. Ajzea Tomas pomogao je saigračima sa 17, a Brendon Ingram sa 13 poena. Kod Sakramenta (skor 18-41) Badi Hild postigao je takođe 21 poen, a Vili Koli Stajn 18 poena i 15 skokova. Golden Stejt je pobedio Oklahomu rezultatom 112:80.

Kevin Durent predvodio je aktuelne šampione sa 28 poena, a Stefen Kari postigao je 21 poen, devet skokova i šest asistencija, uz tri ukradene lopte. Prvi put u poslednjih pet utakmica Oklahoma nije uspela da postigne 100 poena. Tander je 14 puta u poslednjih 16 utakmica išao preko „stotke“. Najefikasniji je bio Rasel Vestbruk sa 15 poena, 12 skokova i sedam asistencija, dok su po 14 poena postigli Karmelo Entoni i Stiven Adams. Minesota je pobedila Čikago (122:104), uz zapaženu rolu Nemanje Bjelice koji je bio starter na tom meču.

Ekipu su do pobede predvodili Džef Tig sa 25 poena, Endru Vigins sa 23 poena i Karl Entoni Tauns sa 22 poena i 13 skokova, što je bio njegov 53. „dabl dabl“ u sezoni. Džamal Kroford dodao je 19 poena, uključujući i tri „trojke“ u seriji 16:2, kojom je Minesota počela četvrtu četvrtinu. Bjelica je igrao nepuna 33 minuta, postigao je osam poena, uz sedam skokova i četiri asistencije. Veći prostor dobio je od trenera Tima Tibodoa zbog povrede Džimija Batlera, tako da je uglavnom igrao na poziciji krila. U ekipi Čikaga Zek Levin bio je najefikasniji sa 21 poenom, šest skokova i sedam asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari