bogdan bogdanovicfoto EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Delovalo je zabrinjavajuće kada je u drugoj četvrtini meča sa Njujorkom Bogdan Bogdanović nezgodno doskočio na nogu saigrača i tom prilikom izvrnuo skočni zglob. Uplašili su se u Atlanti Houks da bi povreda mogla da bude teže prirode, međutim posle detaljnih pregleda ustanovljeno je da će popularni Bogi morati da pauzira smao dve nedelje.

Podaci sa magnetne rezonance potvrdili su rezultate sa rendgena koji su pokazali da nije u pitanju teža distorzija skočnog zgloba i da srpskog asa očekuje samo dvonedeljna pauza.

Imao je Bogdan i početkom minule sezone povredu, avulzioni prelom u kolenu koji ga je od terena odvojio na nešto manje od dva meseca. Ovoga puta je na sreću bolja situacija, a za oko dve nedelje će biti napravljena nova procena, kako bi se videlo da li i u kojoj meri može da se vrati na teren.

„Bogdan Bogdanović je podvrgnut magentnoj rezonanci, koja je pokazala uganuće članka. Nakon perioda odmora i rehabilitacije, za dve nedelje će ponovo biti napravljena procena njegovog stanja“, napisano je u zvaničnom saopštenju kluba.

Bogdan ove sezone nije na očekivanom nivou. Procenti šuta mu nisu loši, ali je doprinos timu poprilično skorman. Trenutno je na učinku od 11,6 poena, 3,6 skokova i 2,5 asistencija po meču.

Zanimljivo je i to da je prošle sezone zaigrao daleko bolje i konkretnije nakon oporavka od povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari