Bogdanović ne igra na Evropskom prvenstvu 1Foto: Starsport

Košarkaš Atlanta Hoksa Bogdan Bogdanović neće igrati za Srbiju na Evrobasketu od 1. do 18. septembra zbog povrede kolena.

Košarkaš Atlanta Hoksa Bogdan Bogdanović neće igrati za Srbiju na Evrobasketu od 1. do 18. septembra zbog povrede kolena.

Bilo je najavljeno da bi Bogdanović mogao da propusti kontinentalni šampionat usled oporavka koji ga čeka tokom leta.

Reprezentacija Srbije igraće u Pragu u grupi sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

„Naš reprezentativac je pre dve-tri nedelje operisao skakačko, desno koleno, a oporavak traži vreme, minimum tri meseca. Skoro svakodnevno se čujemo, zahvat je protekao u najboljem redu, na jednoj klinici u Kaliforniji. Ostaje još mesec dana u Americi, a onda bi trebalo da dođe u Beograd“, izjavio je prof dr Dragan Radovanović, dugogodišnji lekar nacionalnog tima, za Sport Klub.

Na predstojećem šampionatu Starog kontinenta Srbija brani srebro koje je osvojila na prvenstvu koje je održano 2017. u Turskoj.

Bek Atlante Hoksa dugo se muči sa povredama kolena, a američki mediji su o tome detaljno izveštavali tokom proteklih meseci. Naime, njegovi problemi najviše su bili uočljivi u završnici sezone, kada se borio sa konstantnim bolovima.

Zbog toga nije igrao u poslednjoj utakmici sezone, petom susretu protiv Majamija u plej-ofu Istočne konferencije.

Doktori su ubrzo konstatovali da je jedini način da se bol ukloni rutinski hirurški zahvat što bi mu u pauzi između dve sezone dalo sasvim dovoljno vremena za oporavak pred početak sledeće sezone.

Najbolji strelac Mundobasketa u Kini i član idealne petorke Evropskog prvenstva dve godine ranije jedini je igrač u eri  selektora Aleksandra Đorđevića koji nije propustio nijedno takmičenje.

Počev od Evrobasketa 2013. kada je naš nacionalni tim obezbedio sedmo mesto i direktan plasman na Svetski kup u Španiji, Bogdanović je bio jedan najvažnijih članova reprezentacije Srbije.

Osvojio je sve tri srebrne medalje, u Madridu 2014, Riju 2016. i Istanbulu 2017. godine.

Nije ga bio u selekciji tokom kvalifikacija za prošle Olimpijske igre pošto je Atlanta u to vreme igrala konferencijsko finale.

Bogdanovićev izostanak biće veliki udarac za Srbiju, pogotovo u trenutku kada je učešće dvostrukog uzastopnog najkorisnijeg igrača NBA lige Nikole Jokića još neizvesno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari