Bogdanović odličan, Atlanta bez Bogdana u produžetku, ipak poražena od Detroita 1foto EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Atlanta nije uspela da dobije Detroit (113:110) u neizvesnoj završnici koja je epilog imala u produžetku, u kojem nije učestvovao Bogdan Bogdanović. Srpski košarkaš odigrao je vrlo kvalitetnu partiju, ali zbog šest faulova nije mogao da pomogne saigračima u dodatnih pet minuta što je uticalo na negativan ishod utakmice po Houkse.

Bogdan je na 1,6 sekundi pre isteka 48. minuta napravio šesti faul nad Kejdom Kaningemom, izvesno novim rukijem godine, tako da nije mogao da pomogne saigračima u produžetku.

Bogdanović je, uprkos izostanku u produžetku, bio najefikasniji igrač u redovima Houksa sa 22 poena.

Houksi su naleteli na Pistonse u momentu kada su podigli formu, možda i dosegli njen vrhunac, s obzirom na ovosezonski tok stvari i veoma loše partije, generalno.

Trostruki NBA šampion vezao je protiv Atlante treću pobedu, preciznije napisano četvrtu u psolednjih pet utakmica.

Ekipi Bogdana Bogdanovića ova utakmica bila je daleko bitnija, s obzirom na to da su u jeku borbe za mesto u plej-inu. Trenutno se nalaze na 10. mestu Istočne konferencije, poslednjem koje garantuje prvu rundu doigravanja.

Osim 22 poena, Bogdanović je ostvario i šest asistencija, pet skokova i dve blokade.

Bio mu je ovo peti od poslednjih sedam mečeva na kojima je postigao 20 ili više poena.

Kaningem je bio najvažniji igrač Detroita i najefikasniji na meču sa 28 ubačenih poena, od kojih čak sedam u produžetku. Ostvario je i deset asistencija.

Mladi bek upisao je desetu utakmicu u svojoj debitantskoj sezoni u kojoj je dao 20 ili više poena i imao pet ili više asistencija i skokova. Svi ostali rukiji zajedno skupili su deset takvih mečeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari