Bogdanović posle pobede nad Grčkom: Navikavamo se na odsustvo Jokića i Micića 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Kapiten košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović rekao je posle pobede Srbije (71:64) u prvom duelu „Akropolis kupa“ protiv Grčke, da se ekipa postepeno prilagođava na odsustvo Nikole Jokića i Vase Micića.

-Imamo dobre igrače, kao što je Milutinov. Ne žalimo zbog toga što momci ne igraju, niti mislimo da ćemo zbog toga biti eliminisani brzo. Mi se takmičimo i razmišljamo pozitivno. Kada neko izostane, to je dobra prilika da se dokažu momci koji u suprotnom ne bi dobili mnogo minuta – odgovorio je Bogdanović na pitanje grkih novinara.

On je prokomentarisao i činjenicu da je ovog leta potpisao novi, četvorogodišnji ugovor sa Atlantom.

– Rekli su mi da žele da me zadrže do kraja moje karijere. Dopada mi se atmosfera koju smo stvorili u Hoksima. Imamo uspone i padove, ali imam osećaj da ćemo biti bolji smatra kapiten.

Grčki novinari su tražili od Bogdanovića i da prokomentariše prošlosezonski učinak Partizana u Evroligi.

– Partizan je imao neverovatan uspeh prošle sezone, ali znam da Željko nije u potpunosti zadovoljan. On želi veće izazove, želi da osvoji Evroligu. Oba srpska tima u Evroligi sada imaju dobre igrače, ali i dalje je prerano pričati – rekao je bivši košarkaš Partizana.

Srbija sutra igra protiv Italije (18.45) u drugom meču na „Akropolis kupu“, a potom se vraća u Beograd gde će nastaviti pripreme za Svetsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari