Bogdanović sa klupe i pogađa, i asistira 1Foto: BETA AP Photo Steve Yeater

Mirno je prihvatio odluku trenera Dejva Jergera da utakmice počinje kao rezerva; iako je poslednjih dana imao problema sa povredom noge, Bogdan Bogdanović je protiv Nju Orleansa odigrao dosadašnju partiju sezone.

Kingsi su uspeli da preokrenu u duelu sa Pelikansima i dođu do vrlo bitne pobede u permanentnoj borbi za plasman u plej-of (122:117). Sakramento je trijumfovao odličnom igrom u poslednjoj četvrtini, u kojoj je takođe sjajan bio srpski šuter posebno u segmentu organizacije igre, koju je začinio prodorom vrednim za plus sedam na 25 sekundi do kraja utakmice.

Bogdanović je meč završio sa 24 poena (7-16), četiri skoka i sedam asistencija, što je jedna od njegovih najboljih partija ove sezone, na samo koš od izjednačenja dosadašnjeg NBA rekorda. Ukoliko bude nastavio u sličnom maniru Bogdan bi eventualno mogao da konkuriše za nagradu šestog najboljeg igrača u sezoni. Najveće takmace mogao bi da ima u Deriku Rouzu iz Minesote, zatim Spenseru Dinvidiju (Bruklin), Denisu Šruderu (Oklahoma) i Luju Vilijamsu (Klipersi).

Sakramento je bio u konstantnom zaostatku tokom prvog poluvremena. Iako bez povređenih Nikole Mirotića i Elfrida Pejtona, Pelikansi su praktično diktirali tempo sve do poslednje deonice. Kingsima je posao bio otežan nešto lošijom partijom Nemanje Bjelice koga šut jednostavno nije služio (2/9), koji je meč završio sa sedam poena i 10 skokova. Badi Hild je sa 28 poena bio najefikasniji u redovima Kingsa, dok je na poraženoj strani Entoni Dejvis bio najbolji sa 26 poena i 17 skokova. DŽru Holidej je dodao 27 uz sedam skokova i šest asistencija. Inače, Dejvis je ovih dana u centru pažnje zbog mogućeg prelaska u LA Lejkerse na čemu posebno insistira Lebron DŽejms, NJih dvojica su se navodno i sastali posle nedavnog gostovanja Pelikansa „jezerdžijama“ zbog čega se franšiza iz Luizijane žalila jer je time uznemiravan njihov igrač. Zanimljivu partiju odigrali su Klipersi i Golden Stejt, a šampion je posle velike borbe slavio 129:127. Dok Rivers nije slao na teren srpske igrače i oslonio se na Herisa, Galinarija i Vilijamsa koji su zajedno ubacili 82 poena. U sastavu šampiona blistali su Kevin Durent (35 poena, 12 skokova) i Stef Kari (42 poena), koji je postigao i odlučujuće poene na pola sekunde do kraja meča.

Jerger: Pronalazi ritam

Bogdan Bogdanović je protiv NJu Orleansa odigrao jednu od najboljih partija ove sezone. Na parketu je proveo 34 minuta i za to vreme ubacio je 24 poena, imao je četiri skoka, sedam asistencija i jednu ukradenu loptu. Imao je šut iz igre 7/16 (43%), a trojke je gađao 2/5 (40%). Zadovoljan je bio njegovom partijom i trener Sakramenta Dejv Jerger. „Ovo je najbolje što je Bogi igrao u poslednjih nekoliko nedelja. Kao da mu se vraćaju noge, pronalazi ritam, a i ceo tim radi bolji posao pronalazeći ga u različitim situacijama. Bilo je mnogo dobrih individualnih partija, pogotovo u drugom poluvremenu“, bio je zadovoljan Jerger. Sakramento posle 33 odigrana kola ima skor 18-15 i drži sedmu poziciju na Zapadu.

Rezultati

Detroit – Atlanta 95:98

Indijana – Vašington 105:89

Boston – Šarlot 119:103

Bruklin – Finiks 111:103

Klivlend – Čikago 92:112

Orlando – Majami 91:115

Sakramento – NJu Orleans 122:117

Oklahoma – Minesota 112:114

Golden Stejt – LA Klipers 129:127

Portland – Dalas 121:118 pp

LA Lejkers – Memfis 99:107

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari