Boka i River definitivno igraju meč u Madridu 9. decembra 1Foto: EPA-EFE JUAN IGNACIO RONCORONI

Avionskih karata iz Buenos Ajresa za Madrid više nema. Iako se digla velika prašina oko najave odigravanja revanš meča finala Kopa Libertadores između Boke Juniors i River Plate u glavnom gradu Španije, očigledno je da su imućniji među navijačima požurili da sebi obezbede mesto na stadionu Santijago Bernabeu“.

Podsetimo, prvi meč večitih rivala iz Argentine završen je na stadionu Boke rezultatom 2:2, a do revanša nije ni došlo jer su navijači Rivera kamenovali i bacali pirotehnička sredstva na autobus rivala, te im čak i povredili nekoliko igrača. Iako je Boka najavljivala da neće pristati na odluku Fudbalske asocijacije Južne Amerike da se meč igra u Madridu, odnosno da će podneti tužbu Sportskom sudu u Lozani sa zahtevom da se revanš registruje službenim rezultatom u njihovu korist, igrači tog kluba juče su krenuli put Španije.

Navijači su autobus sa fudbalerima ovaj put „obezbeđivali“ od pristalica Rivera, pa se od stadiona do aerodroma ulicama orila pesma, ali i baklje, petarde i dimne bombe. Pristalice Boke su i pojedine delove ulica Buenos Ajresa ofarbali u plavo-žuto, a ispred aerodromske zgrade dovukli su topove iz kojih su ispaljivane konfete klupskih boja.

Navijači, bivši igrači i funkcioneri Boke oštro su kritikovali odluku da se meč preseli u Madrid. Legenda Juniorsa Dijego Armando Maradona naveo je da će utakmicu u Madridu „gledati samo bogataši“ i konstatovao da je time „Kopa Libertadores (Kup oslobodioca) postao Kup osvajača“, aludirajući na to da su Španci otkrili i pokorili Južnu Ameriku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari