Boks reprezentacija Srbije na pripremama u Rumuniji 1

Pripreme, sparing mečevi, mečevi, konstantan rad bez predaha, jer finiš kalendarske 2018. donosi velika takmičenja na kojima će se pokazati junaci.

To je ukratko slika proteklog leta bokserske reprezentacije Srbije koje su naši mladi šampioni „plemenite veštine“ proveli radno. Sa brušenjem forme krenulo se na Zlatiboru, zatim u Hrvatskoj, Mađarskoj, Kopaoniku…

Bazične pripreme šireg sastava seniorske i omladinske boks reprezentacije Srbije na Kopaoniku trajale su 21 dan, nakon kojih su napravljene dve ekipe za međunarodna takmičenja. Ekipa A u sastavu: Nikola Ristić, Đordje Bujišić, Petar Stošić, Petar Prokić 

Stefan Panić, Stefan Gavrilović i trener Slobodan Kostić nalazi se na zajedničkim pripremama i sparinzima u Rumuniji sa najboljom selekcijom domaćina,  gde će učestvovati na međunarodnom turniru Zlatni pojas u Bukureštu od 26. do 30. Septembra. Ekipa B putuje u Rusiju u bazu Čehov gde će u sklopu sporazuma sa Ruskom bokserskom Federacijom naši bokseri trenirati sa njihovim nacionalnim timom i pod patronatom ruskog selektora Eduarda Kravcova.

„Šesta brzina“ orlova u bokserskom trening centru u Bukureštu, gde zajedno treniraju sa rumunskom reprezentacijom i pripremaju se za jedan od najstarijih evropskih turnira “Zlatni pojas” teče bez greške i u sjajnim uslovima za rad i napredak.

Velika stvar je što sada naši bokseri imaju mogućnost zajedničkih priprema i sparinga sa kvalitetnim selekcijama u Evropi, pa će ovo biti prilika da naši najbolji bokseri steknu međunarodno iskustvo, a turnir Zlatni pojas prva prilika da u zvaničnim mečevima osvajaju medalje, ali i pripremaju se za Evropsko prvenstvo koje se održava sledeće godine. Naše rezultate ćemo meriti pobedama u ringu i medaljama na velikim takmičenjima, sve ostalo su suvišni komentari. Bokseri sada imaju vrhunske uslove, opremu, suplementaciju, stručni i lekarski nadzor, tako da je vreme za velika dela” – zaključio je selektor bokserske selekcije Srbije Tomislav Antelj. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari