Fizički iscrpljeni i pretučeni posle uzbudljivog komšijskog derbija, ali prezadovoljni važnom pobedom nad Hrvatskom, najbolji vaterpolisti Srbije ove subote u Ajndhovenu igraju s Rumunijom meč pretposlednjeg kola B grupe Evropskog prvenstva.

Istočni susedi ne pripadaju prvoj kategoriji ovog sporta, ali nisu ni mačiji kašalj, pa „plavi delfini“ i pored svojih 10 trijumfa u 11 međusobnih duela najavljuju maksimalan angažman i koncentraciju protiv ekipe koja u svojim redovima ima najboljeg strelca poslednjeg SP Raduna.

– Ako neko misli da su Rumuni lak zalogaj grdno se vara. Istina je da smo ih mi, osim u Malagi, uvek pobeđivali, ali to je konstantna selekcija sa snažnom igrom. Bez punog angažmana neće biti uspeha – kaže naš selektor Dejan Udovičić, koji će zbog crvenog kartona iz duela s „vatrenima“ meč posmatrati s tribina, baš kao i njegov kolega Kovač, koji mora da miruje zbog prigovora sudiji, čiji su vrlo čudni i često neujednačeni kriterijumi jedan od glavnih utisaka takmičenja u Holandiji.

U sastavu vodećeg tima naše grupe biće i odlični šuteri Filip Filipović i Vanja Udovičić, kojima su vodeni „rat“ s hrvatskim kolegama završili s velikim otokom ispod oka, odnosno na nosu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari