Bolonja: Skoro pa smo morali da primoramo Mihajlovića da ode u Rim 1Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Trener Bolonje, srpski fudbalski stručnjak Siniša Mihajlović poslat je u Rim jer korona virus može da bude izuzetno opasan tokom oporavka od leukemije.

„Skoro pa smo morali da primoramo trenera da napusti Bolonju. On je želeo da ostane ovde zbog ljubavi prema klubu“, rekao je kondicioni trener Bolonje Masimilijano Markezi za E-TV.

Mihajlović se vratio svojoj porodici u kuću u Rimu jer bi u suprotnom postojao veliki rizik da se zarazi korona virusom da je ostao u klubu.

Njemu je u junu dijagnostifikovana leukemija i do sada je imao tri perioda hemoterapije i transplantaciju koštane srži.

„Sigurniji je u Rimu. Važno je da se ne zarazi jer iskreno nismo imali studije slučaja o ljudima sa ovim virusom koji su imali njegove probleme“, kazao je član stručnog štaba Bolonje.

Neko ko prođe hemoterapiju ima snažno oslabljen imuni sistem i svaka dodatna bolest, pa i običan grip, bila bi izuzetno opasna po njega.

Pokrajina Emilija Romanja je jedna od tri regije Italije najteže pogođenih pandemijom korona virusa, zajedno sa Lombardijom i Venetom.

Iako je Italija u izolaciji kako bi se sprečilo dalje širenje zaraze, virusom korona su zaraženi fudbaleri Juventusa, Sampdorije i Fiorentine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari