"Bomba" Kolarova i herojska pobeda Srbije u Dablinu 1Foto: EPA/ AIDAN CRAWLEY

Fudbaleri Srbije ostvarili su najvažniju pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, u osmom kolu pobeđena je Republika Irska minimalnim rezultatom i na taj način je napravljen najvažniji korak u ispunjavanju zacrtanog cilja – plasmana Srbije na Mundijal!

Strelac jedinog gola bio je Aleksandar Kolarov u 55. minutu, kada je iskoristio sjajnu asistenciju Filipa Kostića i punom smestio loptu pod prečku gola Darena Rendolfa.

Bila je to duga, teška i napeta utakmica, bez previše šuteva u okvir gola i bez mnogo lepih poteza, ali iz jedne „rovovske bitke“ srpski fudbaleri su izašli kao apsolutni pobednici. Imali su „Orlovi“ više izglednih šansi, naspram jedne Iraca u prvom poluvremenu koju je sjajnom odbranom zaustavio Vladimir Stojković, ali je nakon pokušaja Mitrovića i Rukavine rezultat na poluvremenu bio identičan onom sa početka iste.

U drugom delu igre viđen je sličan fudbal sve do 55. minuta kada je Kolarov zatresao mrežu protivnika.

Tada su se izabranici Slavoljuba Muslina svesno povukli, ostavivši prostora na sredini terena za domaćine, a situacija je bila značajno teža kada je štoper Srbije Nikola Maksimović dobio direktan crveni karton zbog zaustavljanja protivničkog napadača kada je ovaj bio sam ispred našeg gola.

Da stvar bude gora, u 85. minutu povredio se i Jagoš Vuković, ali kako selektor Srbije više nije imao prava na izmene, ostao je u igri i na sredini pokušavao da omete defanzivce Republike Irske u kreaciji napada u nadoknadi vremena.

Nakon ove fantastične utakmice i pobede do kraja kvalifikacija ostala su još dva kola, a Srbija će vizu za Rusiju pokušati da „izvadi“ već 6. oktobra kada gostuje Austriji, da bi eventualni popravni imala tri dana kasnije protiv Gruzije u Beogradu.

U ostalim mečevima dana Austrija je remizirala sa Gruzijom 1:1, dok je Vels tek u finišu susreta slomio otpor Moldavaca i preko Robsona-Kanua i Arona Remzija „upisao“ nova tri boda, tako da je situacija na tabeli jasna, prva je Srbija sa 18 bodova, a drugi Vels sa 14, dok trećeplasirana Republika Irska ima 13 bodova.

Na začelju tabele nalaze se Austrija, Gruzija i Moldavija sa 9, 5, odnosno 2 boda.

U narednom, devetom, kolu kvalifikacija sastaju se Gruzija – Vels, Austrija – Srbija i Irska – Moldavija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari