Bomba u NBA: Džejms Harden trejdovan iz Bruklina u Filadelfiju 1Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Spekulisalo se o tome poslednjih mesec dana; činilo se vremenom da je potencijalni trejd previše komplikovan, međutim u poslednjim satima dogodio se trejd koji će bitno uticati na klubove koji ove sezone ciljaju najmanje finale Istoka. Naime, Bruklin je ipak odlučio da trejduje Džejmsa Hardena u Filadelfiju i da za uzvrat dobije Bena Simonsa i Seta Karija.

Brada je jasno slao signale upravi Netsa da je nezadovoljan situacijom u klubu i da želi trejd i to isključivo u Filadelfiju. U Bruklinu su i prvobitno bili spremni, ali pod uslovom da osim Bena Simonsa dobiju još nekog „kapitalca“.

Dve strane su se na kraju dogovorile, praktično na nešto više od dva sata do isteka roka za trejd, na način da će Harden pojačati Sikserse.

Bruklin je dobio problematičnog Simonsa, zatim odličnog šutera Seta Karija, kao i veterana na petici, Andrea Dramonda.

Put Filadelfije krenuo je i veteran Pol Milsap. Spekulisalo se o ovom trejdu ceo dan da bi generalni menadžeri dva kluba Deril Mori i Šon Marks u poslednjim satima roka predviđenog za trejdove postigli sporazum.

Na kraju je neslavno okončana epizoda „velike trojke“ u netsima. Kevin Durant, Džejms Harden i Kajri Irving za godinu i mesec dana su zajedno odigrali samo 16 utakmica. Što zbog povreda, što zbog Irvingove odluke da se ne vakciniše i tako rizikuje veliku pauzu.

I dok će Harden odmah u nastavku sezone moći da pomogne Siksersima, pitanje je kada će Simons moći da se stavi na raspolaganje Netsima s obzirom da nije odirgao ni minut od prošle sezone. NBA insajderi javljaju da će u Bruklinu prvo morati da radi sa psihologom kako bi se spremio za povratak na teren.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari