Bonući o Vlahoviću: Mora da bude smireniji sa loptom 1Dušan Vlahović (desno). Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Odlično je Dušan Vlahović započeo karijeru u Juventusu, međutim na poslednje tri utakmice nije uspeo da postigne gol što je automatski povećalo kritike na račun srpskog centarfora. Jedan od onih koji su javno savetovali Vlahovića, jeste i Leonardo Bonući, dokazani italijanski štoper i dugogodišnji fudbaler Stare dame.

U intervjuu za DAZN, Bonući je apostrofirao vrline i mane srpskog napadača.

„Mislim da bi morao da nauči da bude malo smireniji kada ima loptu. Od njega se sada traži da je zadrži, ali prirodno je, mlad je, pa ponekad pretera. Ima ogromnu želju da sve uradi kako treba. Doneo nam je entuzijazam i golove, preuzeo je odgovornost na svoja ramena od nekih drugih igrača. Vlahović je veoma važan igrač za nas“, istakao je Bonuči.

Italijanski reprezentativac analizirao je i način igre Juventusa, ove sezone, koji nije prijemčiv mnogim navijačima crno-belih.

„Svi bismo mi voleli da pobeđujemo sa posedom lopte od 70-80 odsto. Ali, nekada je rezultat važniji od prikazane igre. Zato je najbolje napraviti dobar miks od te dve stvari. Nekada je moguće, nekada nije igrati tehnički doteran fudbal. Štaviše, ove sezone kada smo pružali takve partije, nismo se baš naosvajali bodova. U nekim drugim slučajevima smo se mučili sa igrom, a pobeđivali smo“, naglasio je Bonući.

Iako je Milan trenutno lider italijanskog prvenstva (dva boda više od Intera), nekadašnji štoper Rosonera smatra da, uprkos tome što su ostala još tri kola do kraja Serije A, izabranici Stefana Piolija neće osvojiti titulu.

„Gledajući raspored do kraja, rekao bih da će Inter biti prvak. I zbog kvaliteta tima. Ipak, ove sezone je bilo dosta iznenađenja. Imamo uzbudljivu trku za titulu i šteta je što i Juventus nije uključen“, iskren je štoper Juventusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari