Bor u „Sportskom izazovu 2021“ 1foto:promo

“Sportskim izazovom 2021” Bor će obeležiti Evropsku nedelju sporta kao jedan od deset gradova u Srbiji. Aktuelna epidemiološka situacija onemogućiće okupljanje velikog broja učesnika na jednom mestu, ali će programi biti organizovani svakodnevno.

Treću godinu za redom, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta, pod pokroviteljstvom Delegacije EU u Srbiji, od 23. do 30. septembra u Boru će biti organizovane brojne sportske aktivnosti sa ciljem ukazivanja na važnost bavljenja fizičkom aktivnošću, kao i edukacije građana o zdravom načinu života – kažu u gradskoj pres službi.

Startuje se ovog popodneva, svečanim otvaranjem i programom rekreacije žena svih uzrasta. Sutra će na otvorenim terenima Sportskog centra “Bobana Momčilović Veličković” biti održan javni trening odbojke, a u nedelju čas rukometa.

Uslediće ženski fitness trening, školski sportski čas, prezentacija džudoa i javni trening košarke. U realizaciju programa, čiji je cilj da se podstakne što više Borana na bavljenje sportom, uključeni su KK “Rudar 1903”, Džudo klub Bor, Sportsko udruženje Sistema fitnes Bor, OŠ “Sveti sava” Bor, Mix fitness studio Bor, ŽJRK “Bor” i SOU Volejbor-tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari