Borac ponovo pobedio Partizan, povreda Jaramaza 1Foto: Beta/ABA

Košarkaši Borca pobedili su danas u Čačku ekipu Partizana sa 75:71 (19:15, 19:18, 22:17, 15:21 ), u utakmici 14. kola ABA lige.

Partizan sada na tabeli ABA lige ima skor od sedam pobeda i sedam poraza, a Borac je upisao četvrtu pobedu uz osam poraza.

Najefikasniji u ekipi Borca bio je Nikola Kočović sa 17 poena i pet skokova, Nemanja Todorović je postigao 14 poena uz pet skokova, a Radovan Djoković je dodao 12 poena uz pet asistencija.

U Partizanu najbolji učinak je imao Nemanja Dangubić sa 13 poena, Markus Pejdž je dodao 11 poena, dok je Rašon Tomas postigao 10 poena uz osam skokova.

Tokom celog prvog poluvremena u vodjstvu je bila domaća ekipa, a najveću prednost od 12 poena imali su na početku druge četvrtine.

Partizan je rezultatski prišao na samom kraju prvog poluvremena kada je rezultat bio 33:35, ali je ekipa Borca u sledećem napadu postigla trojku i otišla na plus pet na kraju prvog poluvremena.

Početkom poslednje deonice igrač Partizana Ognjen Jaramaz zadobio je povredu kolena zbog koje je morao da napusti teren.

Promene rezultata nije bio sve do sredine četvrte četvrtine kada je Partizan serijom 10-0 prvo izjednačio, a zatim i poveo po prvi put na meču sa dva poena razlike.

U neizvesnoj završnici bolje se snašla domaća ekipa i na kraju je slavila rezultatom 75:71.

Partizan u sledećem kolu ABA lige gostuje Budućnosti, a Borac ide u goste Crvenoj zvezdi.

Filipovski: Više nego zaslužena pobeda Borca

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski rekao je da je Borac u današnjem meču slavio „više nego zasluženo“ i dodao da nije zadovoljan igrom svoje ekipe.

„Čestitam Borcu na više nego zasluženoj pobedi. Vodili su od početka do kraja. U napadu su nas ‘raširili’, pogađali, igrali su dobru košarku. Na drugoj strani, u odbrani, dosta su puštali neke naše igrače koji nisu pogadjali… Izgubili smo i Jaramaza, nadam se da nije teška povreda…“, rekao je Filipovski posle utakmice.

„Nisam zadovoljan ni igrom, ni napadom, iako smo radili ali taj rad se na vidi. U napadu premalo organizacije, premalo pametnih dodavanja i strpljenja, a u odbrani smo pali na fundamentima, pogotovo na pomaganju i vraćanju iz prvog dodavanja“, rekao je Filipovski.

On je objasnio i zašto Džoš Perkins nije debitovao u Čačku.

„Doveli smo novog igrača koga je odmah posle treninga uhvatio vrat i nije mogao da igra danas. Ne može da okreće glavu, ima bolove u gornjem delu leđa“, rekao je Filipovski.

Trener Partizana je istakao da nema mnogo vremena za „razmišljanje i plakanje“, jer crno-beli već u sredu igraju protiv Trenta, u prvom kolu Top 16 faze Evrokupa.

„Čeka nas Trento koji igra sličnu košarku kao Borac. Verujem da ćemo da odgovorimo na drugačiji način i da ćemo da odigramo mnogo jače nego što smo odigrali danas“, rekao je Filipovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari