Božović: Pobeda, naravno 1Foto: STARSPORT

Za trenera Crvene zvezde, Miodraga Božovića, ne postoji uopšte dilema oko ishoda večerašnjeg revanša s Valetom u drugom krugu kvalifikacija za Ligu šampiona.

 Samim tim ni bilo kakva sumnja u odigravanje zakazanog dvomeča s bugarskim Ludogorecom, kojem su crveno-beli krenuli u susret još posle rezultatskog preokreta u drugom poluvremenu utakmice na Malti (1:2).

– Normalno je da očekujem samo našu pobedu, jer ako smo pobedili na Malti, možemo i ovde. Moramo, ipak, maksimalno ozbiljno da pristupimo meču. Danas niko ne sme da se potcenjuje – eksplicitan je crnogorski stručnjak na klupi srpskog prvaka.

Ne plaši ga to što mu se (još) neuigrana ekipa obrukala u prvih 45 minuta prošlonedeljnog duela sa (defakto) slabijim i neuglednijim protivnikom. Ni to što su igrači, uprava, navijači i javnost mislima uveliko u Razgradu.

– Neće se igrači opustiti, jer još ne igramo s Ludogorecom. Moramo prvo da završimo posao protiv Valete, pa ćemo tek onda pričati o njima – podseća popularni Grof, koji će u „vatru“ poslati tim drugačiji od jedanaestorke sa „Hibernijans“ stadiona.

– Biće promena u timu, mada nije sve bilo loše na Malti. Previše su oni u našim medijima predstavljeni kao mačiji kašalj, a u našem prvenstvu nema napadača kao što je Falkone.
Kako ne spada u retke trenere slobodne da novinarima izdiktiraju startni sastav dan pre meča, mediji su mu izvukli nekoliko odgovora na kadrovska pitanja.

– Pablo Mouče će najverovatnije početi. Ima dobar karakter i ako nije fizički spreman, on to nadoknadi željom. Zato volim igrače iz Argentine.

Za razliku od novajlije u napadu, njegov kolega centarfor Hugo Vijera je ispod prošlosezonskog nivoa, a primetno je i da je opterećen mogućim odlaskom iz našeg fudbala. To, međutim, neće promeniti status strelca 20 golova iz minulog prvenstva i nacionalnog Kupa.

– On je igrač koji uvek može da reši utakmicu. Mislim da će imati dovoljno motiva da postigne gol protiv Valete.

Marko Petković je u senci Miloša Cvetkovića na poziciji desnog beka, dok nedavno dovedeni DŽon Ruiz mora da sačeka na ozbiljnu minutažu u špicu.

– Ništa se nije promenilo u Petkovićevom tretmanu, osim što ne igra. Ne vidim ništa sporno u toj mojoj odluci, ja odlučujem o tome ko će na teren. Ruiz je fizički bolje i spreman je za jedno poluvreme, ali ne treba da žurimo s njim, kao što je to već bio slučaj s nekim igračima prošle sezone.
Spekulacije o rokadi Aleksandar Luković – Zoran Rendulić na mestu štopera ili njihovog uparivanja u centru zadnje linije, odnosno „brisanje“ Mičela, ostale su bez potvrde i(li) demantija.

– Ne znam odakle te informacije da će Luković na klupu? Da možda ne lete dronovi? Znam da mediji ne gledaju treninge, ali vidim da imate neke svoje izvore i svaka vam čast.
Božović nije siguran koji je krajnji domet „legije stranaca“ pod njegovom komandom, ili barem neće javno na tu temu, ali je opet pokušao da stiša velika očekivanja zvezdaške javnosti od povratka kluba na veliku scenu, posle devetogodišnjeg odsustva iz trke za Ligu šampiona.

– Ne treba očekivati ekspresan plasman u Ligu šampiona. To je proces od tri godine. Novac danas, nažalost igra glavnu ulogu u fudbalu. Ludogorec, na primer, ima bogatog vlasnika koji može da uloži milione u tim, a Zvezda se finansirala od prodaja Rajkovića, Grujića i Jovanovića. On može da potroši 45-50 miliona, a mi smo toliko dužni. Treba to imati u vidu – poručio je trener crveno-belih pred drugih sat i po borbe s Valetom.

Norvežanin na centru
Stadion: „Rajko Mitić“. Kapacitet: 55.538 mesta. Sudija: Tore Hansen (Norveška).
CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Cvetković, Rendulić, Luković, Ibanjez, Donald, Le Talek, Mouče, Kanga, Katai, Vijera. Trener Miodrag Božović.
VALETA: Boneljo, Karuana, Azopardi, S. Borg, Žil, Pani, DŽonatan, Santjago, Umeh, Kremona, Papadopulos. Trener Paul Zamit.

Superligaška premijera u petak
I pre početka današnje utakmice u Zajednici klubova Superlige Srbije procenili su da će Crvena zvezda sigurno proći Valetu, pa su joj zbog blizine prve utakmice s Ludogorecom, sledeće nedelje, izašli u susret pomerivši joj susret prvog kola novog prvenstva, s Napretkom, sa subote na petak. Ostali mečevi su zakazani za vikend.

Valeta stigla iz tri pravca
Šampion Malte trebalo je preko Turske da doputuje u Beograd, ali je situacija u toj zemlji promenila planove Valete. Trener Pol Zamit je ekipu morao da podeli u tri grupe, jer nije bilo dovoljno mesta u avionu koji je leteo direktno za Beograd, zbog čega je jedna grupa igrača stigla preko Rima, druga preko Praga, a ostatak ekspedicije bez presedanja.

Bez Falkonea, možda i Bonelja
Gosti imaju dosta kadrovskih problema. NJihov najbolji igrač i strelac jedinog gola u porazu od Crvene zvezde, argentinski napadač Federiko Falkone, nije zbog povrede ni doputovao u Beograd, dok je prvi golman Henri Boneljo, iz istog razloga, pod znakom pitanja. Zbog slične problematike neizvestan je i nastup tandema Romao – Agire, a Rajan Kamiljeti nije u kombinaciji zbog parnih kartona. U Crvenoj zvezdi van stroja je samo, od pre povređeni, špic Petar Orlandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari