Božović: Vojvodina nije Real ili Barselona 1

Trijumfom u poslednjem večitom derbiju Partizan je napravio malu žurku na vrhu tabele domaćeg prvenstva.

Vojvodina se posle 27 godina nalazi na čelu i sa bodom prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu u nedelju dolazi na stadion “Rajko Mitić” (19.00). Novosađani ponosito najavljuju pohod i trijumfalni prolaz kroz sveže umivenu LJutice Bogdana u 10. kolu, dok na suprotnoj strani, uoči drugog vezanog derbija, vlada prividan mir, iako je očigledno da će startna postave pretrpeti određene kadrovske promene. Crno-beli, takođe u nedelju, ne bi trebalo da imaju većih problema na gostovanju u Gornjem Milanovcu protiv Metalca. Sveže postavljeni Gordan Petrić, na debiju u superligaškom društvu u ulozi trenera, pokušaće da prodrma fudbalere Čukaričkog na subotnjem gostovanju Radu na Banjici, dok je u nedelju zakazan i južnjački derbi između niškog Radničkog i Radnika.

Zvezda će dočekati jedini neporaženi tim u dosadašnjem delu prvenstva sa obećavajućim međusobnim skorom u poslednje tri godine (4-2-2), ali i sa svežim sećanjem na poslednji duel na stadionu “Rajko Mitić”. Iako su puleni Miodraga Božovića u tom trenutku bili svesni da im titulu niko ne može ugroziti, majski trijumf Novosađana (3:1) svakao je upozoravajuće prirode, pogotovo što će deo navale činiti isti igrači koji su bili strelci u Beogradu – Nikola Trujić i Aleksandar Paločević. U meču dve najefikasnije ekipe Zvezda bi mogla da nastupi u osetno drugačijem sastavu u odnosu na meč sa Partizanom. Le Talek se polako ustaljuje na poziciji desnog štopera, što pojačava indicije da bi Fibel već na zimu mogao da prođe kao i Brazilac Edson – na tribinama u potrazi za novim klubom.

– Vojvodina je trenutno lider, nalazi se u dobroj atmosferi i formi za razliku od nas, gde nije sve baš dobro posle eliminacije iz Evrope i poraza od Partizana, ali igramo na našem stadionu tako da očekujem pobedu i povratak na prvo mesto. Vojvodina je dobra ekipa, izvanredno se brane, a imaju brze igrače u napadu, ali nemojte da pravimo od njih Mančester junajted. Igramo protiv jedne normalne ekipe, koja ima normalne rezultate. Mogu i da nas pobede, svaka im čast na rezultatima do sada, ali nemojte da pričamo kao da igramo protiv Reala ili Barselone – realan je i objektivan trener Božović u opservacijama pred nedeljni meč.

Novosađani poslednjih nedelja tepaju svojim ljubimcima sa tribina “Ćiribu, ćiriba, igra Voša ko Barsa”, što je samo deo navijačkog kolaža i ništa više prema mišljenju crnogorskog stručnjaka, koji u superlativima govori o pojedinim fudbalerima trenutnog lidera šampionata.

– Meleg je igrač koji najviše obećava, da tako kažem, ali ima još interesantnih igrača u Vojvodini: Trujić, Malbašić, Paločević…Bilo bi lepo da pobedimo, ali ništa se ne rešava ako odigramo nerešeno ili izgubimo, ima ono deljenje bodova – naglasio je Božović na konferenciji na kojoj je ozvaničena saradnja između kluba i OTP banke.

Grof ponovo o derbiju i niskim udarcima

– Bili smo loši u derbiju jer nismo dobro stajali na terenu i bili smo statični, nismo se ubacivali iz drugog plana, a bilo je i dosta grešaka u dodavanjima. Vijeira se nije kretao kao što ume… Utakmica je objektivno bila loša sa obe strane, ali ima jedna stvar: kada Zvezda odigra loše, onda je ‘pljuju’, a kada neki drugi odigraju loše, piše se da je bila fenomenalna igra – smatra trener Zvezde.

Lalatović: “Zvezdin smak sveta”

– Nećemo se povući. Povući ćemo se samo ako Zvezda bude igrala jako dobro i primora nas na to. Uvek se menjaju Zvezda i Partizan na prvoj poziciji, pa je tako na njima pritisak. Za njih je smak sveta ako nisu prvi, a za nas nije. Ne bojimo se nikoga i želimo da se u Novi Sad vratimo sa bodovima. Zvezda je naš najveći klub, kao što smo i mi veliki, a oni imaju sjajan tim sa mojim prijateljem ‘Grofom’ Božovićem i igraju na ‘Marakani’ i oni su favoriti zbog toga. Imaju dobre individualce, dobre domaće igrače i dosta stranaca – i to govori o njihovom kvalitetu. Kod nas je kvalitet timska igra – istakao je Lalatović, trener trenutno najboljeg tima u Srbiji.

Nikolić: Reći će zli jezici

Uoči gostovanja Metalcu Marko Nikolić, trener Partizana, zahteva maksimalnu mobilizaciju svih njegovih igrača: “ Reći će zli jezici – ovom čoveku je svaka utakmica teška… Ali, ova utakmica je stvarno teška za nas. Potrebno nam je da povežemo nekoliko dobrih rezultata, da bismo nastavili prikupljanje bodova, zadržali mesto u vrhu tabele…Znam da će trener Metalca (Nenad Vanić) pojačati motivaciju protiv Partizana iz dobro poznatih razloga, a nama je bitno da se snađemo u tom ambijentu uz, nadam se, dobru posetu Partizanovih navijača”.

Vojvodina: Posebne premije

“Zbog važnosti utakmice koja se u nedelju igra na stadionu ‘Rajko Mitić’ u Beogradu i velike želje da se Vojvodina učvrsti na liderskoj poziciji na tabeli Superlige, Upravni odbor i Sponzorski pul kluba odlučili su da igračima i članovima stručnog štaba isplate ekstra premije ukoliko se ekipa sa gostovanja vrati sa osvojena tri boda”, zapisano je u saopštenju kluba sa “Karađorđa”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari