Braga okončala Partizanove snove u Ligi šampiona 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Omladinci Partizana nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Lige šampiona mladih.

Izabranici Nenada Stojaković poraženi su na svom stadionu od portugalske Brage 2:0. Golove za goste postigli su Fernandeš u 64. minutu i Duarte u prvom minutu nadoknade.

Oprezno su u meč ušli omladinci Partizana. Prepustili su posed vršnjacima Brage i čekali priliku za kontranapad. Prvu priliku za gol imali su gosti preko Diega Rodrigeša u 5. minutu, natrčao je vezista na odbijenu loptu, ali ju je sa 16 metara poslao preko gola.

Dosta se dobro i organizovano branio Partizan, pa su se napadači gostujućeg tima mučili da probiju gustu odbranu crno-belih. Mogla je Braga u 28. minutu da iskoristi neopreznost Dragojevića koji je izgubio loptu, Diego Rodrigeš je povukao, dodao nisku loptu ka Gonsalvešu, a ovaj je promašio za nekoliko centimetara.

Prvi ozbiljan pokušaj crno-belih došao 15 minuta pre kraja prvog poluvremena. Mirčetić je šutirao, van kaznenog prostora, ali preko gola. Pritiskala je Braga do poluvremena, ali je odbrana Partizana odolela pritiscima, piše Sport Klub.

Partizan je ušao u drugi deo igre odlučnije, pa se Jovanović već četiri minuta po početku našao u dobroj prilici, ali nije dobro zahvatio loptu u petercu i šansu nije iskoristio povremeni prvotimac tima iz Humske.

Prelomni trenutak dogodio se u 64. minutu. Napadač Brage je lako ušao u šesnaesterac, previše mlako su defanzivci Partizana reagovali, šutirao je, a na odbitak od Radulaškog je natrčao brzonogi Fernandeš i zakucao loptu u mrežu.

Samo minut kasnije je Mirčetić mogao da izjednači, ali je šutirao dosta slabo pored gola. Otvorila se utakmica u tim momentima, mogao je sa deuge strane Hoze Rodrigeš da poveća prednost gostiju, izašao je licem u lice sa Radulaškim, međutim, pritisak je učinio svoje i napadač je šutirao preko gola na oduševljenje gotovo prepune zapadne tribine.

U momentima kada su crno-beli najviše napadali, otvorila se kontra za Bragu, rezervista Duarte je bio najbrži, Radulaški je izašao visoko van kaznenog prostora, a brzonogi igrač portugalske ekipe je lako pronašao put do gola i stavio tačku na utakmicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari