Zoran Stojadinović za Danas o dva igrača koji ostaju na Topčiderskom brdu uprkos velikim ponudama: "Da je Saldanja došao na Marakanu..." 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Poznati srpski fudbalski menadžer Zoran Stojadinović smatra da su ispravne odluke Crvene zvezde i Partizana da u minulom zimskom prelaznom roku ne prodaju dva značajna igrača za po deset miliona evra.

Crveno-belima se za krilo iz Gane Osmana Bukarija obratio Čikago Fajr iz MLS lige Severne Amerike, a crno-belima Fenerbahče za brazilskog napadača Mateusa Saldanju, koji je s 14 golova najbolji strelac jesenjeg dela sezone u Superligi Srbije.

U razgovoru za Danas Stojadinović kaže da u prolećnom delu šampionata predstoji borba ova dva kluba za titulu prvaka (Partizan u vođstvu ima bod vipe), a da će Ganjanin i Brazilac imati ključne uloge.

– Bukari je fudbaler koji pravi razliku na terenu i Crvena zvezda bi njegovim odlaskom bila znatno oslabljena u napadu. Odlučila je da ove zime prodaje mlade igrače, smatrajući da tako neće biti oslabljena, ali da bi odlaskom Bukarija situacija bila bitno drugačija – smatra Stojadinović.

On dodaje da je ponuda za Bukarija bila izuzetno dobra i da Crvena zvezda verovatno neće dobiti više za igrača koga je pretprošlog leta dovela iz Genta za tri miliona evra.

– I za američke prilike deset miliona evra je velika suma i mislim da se radi o odličnoj ceni za Bukarija. Ne verujem da će u Evropi Zvezda dobiti toliko za njega. Takođe bi i njegova plata bila veća nego ova koju sada prima, verovatno nešto više od milion dolara po sezoni, a sumnjam da na Marakani ima toliko – kaže poznati menadžer.

Zoran Stojadinović za Danas o dva igrača koji ostaju na Topčiderskom brdu uprkos velikim ponudama: "Da je Saldanja došao na Marakanu..." 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan je ove zime prodao Mihaila Ilića i Kristijana Belića kako bi se izvukao iz teške finansijske situacije i činilo se da neće oklevati na ponudu za Saldanju, koji je letos plaćen japanskom Džef junajtedu 1,3 miliona.

– Odluka Partizana da ove zime ne proda Saldanju vrlo lako može da se ispostavi kao dobra. Ukoliko na kraju sezone bude prvi strelac lige, a crno-beli osvoje titulu njegova cena će biti znatno veća. Još je mlad, a, kao što vidite, cene igrača na evropskom tržištu su “poludele”, tako da očekujem da će Partizan mnogo da zaradi od njegovog transfera – tvrdi Stojadinović.

Zoran Stojadinović za Danas o dva igrača koji ostaju na Topčiderskom brdu uprkos velikim ponudama: "Da je Saldanja došao na Marakanu..." 3
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Po njegovom mišljenju, Saldanja po kvalitetu može da nastupa u klubovima iz Lige šampiona.

– Partizan je uradio veliku stvar njegovim dovođenjem i to za relativno mali novac. Da je letos došao na “Marakanu”, tvrdim da bi Zvezda možda igrala u eliminacionoj fazi Lige šampiona. Kao zvezdašu, žao mi je što ga je Partizan uzeo – kaže Stojadinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari